06/10/2024
Untitledzeljo

Nogometaši sarajevskog premijerligaša Željezničara su u okviru pripremne utakmice remizirali sa makedonskim prvakom Shkendijom iz Tetova, odnosno,  prošlosezonskim evropskim rekorderom po broju konačnih bodova razlike u odnosu na drugoplasirani tim u domaćem prvenstvu, s obzirom da je Shkendija jedini tim u Evropi koji je svom sljedbeniku na prvenstvenoj tabeli pobjegao trideset i pet bodova.

 

Željezničar Sarajevo – Shkendija Tetovo (Makedonija) 2:2

Željezničar je bolje otvorio meč i u 14. minuti poveo sa 1:0, Asim Zec je gurno za Krpića koji je izbjegao nedozvoljenu poziciju i potom rutinski matirao golmana Shkendije, Zahova, da bi u 39. minuti bilo i 2:0 za sarajevski tim, Asim Zec je ispratio dubinski pas Bogičevića, iskoristio slabiju rekaciju odbrane Shkendije i lijepim lob udarcem matirao Zahova za, ispostaviće se, i konačan rezultat prvog poluvremena.

U nastavku susreta, u 52. minuti Shkendija je prvobitno smanjila vodstvo Željezničara na 2:1, konkretno, nakon kornera i gužve u kaznenom prostoru glavni sudija je svirao najstrožiju kaznu, a sa jedanaest metara je pogodio Emini, da bi u 67. minuti Shkendija poravnala rezultat na 2:2, glavni sudija je ponovo svirao jedanaesterac, ovaj put zbog navodnog igranja rukom, koji je u siguran pogodak pretvorio Ibraimi, što se ispostavilo i kao krajnji ishod ovg meča.

Željezničar je susret počeo u sljedećem sastavu: Kjosevski – Stevanović, Bogičević, Rodin, Pavić – Hajdarević, Šabanadžović – A. Zec, Ramović, Zajmović – Krpić;

Shkendija Tetovo je igrao sa sljedećim igračima: Zahov, Alimi, Musliu, Totre, Ibraimi, Sadriu, Murati, Emini, Imeri, Cesmedziev, Nafiu;

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *