06/10/2024
Untitledsarajevo

Nogometaši premijerligaša Sarajeva odigrali su danas u turskoj Antaliji prijateljski nogometni susret protiv srbijanskog Napretka iz Kruševca i naposlijetku ostvaril trijumf.

 

Sarajevo – Napredak Kruševac (Srbija) 2:1

Popularni “Divovi sa Koševa”, premijerligaš Sarajevo, danas je u Antaliji rezultatom 2:1 savladao srbijanskog superligaša Napredak iz Kruševca.

Sarajevo je trijumfovalo golovima Rahmanovića u 12. minuti, te Halilovića 61. minuti ovog meča, dok je za goste jedini pogodak postigao Alivodić.

Sarajevo je meč počelo u sljedećem sastavu: Kovačevć, Lazić, Mujakić, Pidro, Hebibović, Stanojević, Crepulja, Rahmanović, Tatar, Velkoski i Ahmetović;

U drugom poluvremenu Sarajevo je igralo sa sljedećim timom: Džafić, Šofranac, Dupovac, Šabanović, Đokanović, Mustafić, Kurdić, Jahić, Halilović, Šišić i Handžić;

 

Husref Musemić, trener FK Sarajevo, bio je zadovoljan igrom i rezultatom nakon današnjeg meča:

“Dobra pripremna utakmica, mislim da smo prvo poluvrijeme jako dobro i kvalitetno odigrali osim jedne dekoncentracije Stanojevića kada smo primili gol. Igrali smo jako dobro u skoro svim segmentima igre. Prezadovoljan sam prvim poluvremenom, ni drugo nije bilo tako loše. Sve u svemu možemo biti zadovoljni.” – rekao je Musemić i dodao:

“Normalno da ćemo igrati kvalitetnije kako se prvenstvo približava. Danas su igrači bili svježiji nego prošlu utakmicu, očekujemo da narednu budu još svježiji i nadamo se da ćemo biti najbolji kada nam bude najpotrebnije.” – završio je Musemić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *