06/10/2024
20190207_160806

Premijerligaš Željezničar iz Sarajeva danas su u okviru pripremne utakmice odigrane u turskom Beleku savladali ukrajinsku Vorsklu iz Poltave.

 

Željezničar Sarajevo – Vorskla Poltava (Ukrajina) 2:0

Suret je otvorio, ni manje ni više, nego crveni karton za Ukrajince, s obzirom da je već u petoj minuti nakon grubog strarta nad Žerićem igrač Vorskle je dobio crveni karton, s tim da je u dogovoru trenera Vorskla vratila na teren igrača koji je zaradio isključenje.

U 45. minuti nogometaši Željezničara su poveli sa 1:0, Pavić je ubacio sa strane, a Ramović skočio i glavom matirao domaćeg golmana za rezultat prvog poluvremena.

U nastavku meča, u 62. minuti Željezničar je vodio i sa 2:0, Veselinović je ubacio iz kornera, a Osmanković bio najviši u skoku i glavom pogodio mrežu Vorskle.

Iako je do kraja meča bilo dovoljno vremena za nove rezultatske promijene, to se ipak nije desilo, te je rezultat od 2:0 u korist Željezničara ujedno bio i konačni.

 

Povodom pobjede Željezničara, medijima se obratio šef i struke ovog tima, Amar Osim:

– Više smo bili ozbiljni nego dobri, ali nismo bili loši protiv ekipe za koju znamo šta su postigli u Evropi, znamo njene kapacitete. Igrači su bili skoncentrisani, požrtvovani i nagrađeni su za to pobjedom koja će im dati samopouzdanja u narednim jakim utakmica. Što se tiče novih fudbalera, tek su došli, ali su radili. Mujezinović s ekipom, Sipović individualno i on je pokazao da je ozbiljan igrač, a također i Mujezinović je pokazao neke kvalitete koje nemamo u rosteru, kazao je Osim nakon susreta.

Željezničar u prvom poluvremenu: Kjosevski – Stevanović, Osmanković, Rodin, Pavić – Hajdarević, Žerić – A. Zec, Ramović, Veselinović – Krpić;

Željezničar u drugom poluvremenu: Fejzić – Stanić, Sipović, Osmanković, Bajić – Hajdarević, Šabanadžović – Klepač, Mujezinović, Veselinović – Zajmović;

Vorskla Poltava (Ukrajina): Shust, Daliku, Perduta, Artur, Šehić, Mysyk, Chesnakov, Kobakhidze, Skilar, Habelok, Kolomoiets;

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *