06/10/2024
Untitlednovitravnik

Nogometaši zeničkog premijerligaša Čelika i prvoligaša Novog Travnika u ovim trenucima na stadionu “Bilino Polje” u Zenici igraju pripremni prijateljski susret.

Ovu utakmicu planirala je raditi “uživo”, između ostalog, i redakcija naših kolega sa portala SportSport.ba, odnosno tekstualni prenos susreta, međutim, kako navode sa ovog portala, 20-tak minuta prije početka meča na službenom ulazu stadiona “Bilino Polje” novinaru portala SportSport.ba, Dini Kurbegoviću, uskraćen je ulazak na stadion.

“Izvinite, vi ne možete ući na stadion i pratiti današnju utakmicu, pišete nekorektno o Čeliku i svakakve laži, tako da vas ne možemo pustiti unutra”, – kazao je novinaru Edin Omić direktor stadiona “Bilino Polje”, prenosi SportSport.ba.

Nadalje navodi SportSport.ba da je tako nakon rada za mnogobrojne redakcije, a nakon 16 godina izvještavanja sa stadiona “Bilino Polje”, odnosno utakmica NK Čelik, Dino Kurbegović danas ostao uskraćen da obavi svoj posao a ni sam ne zna zbog čega.

Sa portala SportSport.ba se, uprkos svemu, nadaju da se nešto slično više nikada neće desiti, te će nastaviti sa objektivnim izvještavanjem o stanju u NK Čelik Zenica.

S druge strane, iz Nogometnog kluba Čelik o ovoj situaciji nisu se zvanično očitovali, te samim tim nije poznat zvanični stav zeničkog kluba.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *