22/09/2024

Nogometaši sarajevskog premijerligaša Željezničara odigrali su danas u Antaliji posljednji pripremni susret u Turskoj uoči nastavka sezone, i savladali ukrajinsku ekipu Oleksandrie.

 

Željezničar Sarajevo – Oleksandria 2:1

Prvo poluvrijeme susreta između sarajevskog Željezničara i ukrajinske Oleksandrie proteklo je bez pogodaka, da bi u nastavku, preciznije, u 81. minuti Željezničar prvobitno pogotkom Krpića poveo sa 1:0, a potom u 86. minuti došao i do 2:0, strijelac je bio Zajmović, da bi Oleksandria u 90. minuti pogotkom Ponomara smanjila na 2:1, za ispostaviće se i krajnji ishod meča.

Željezničar Sarajevo: Kjosevski – Stevanović, Bogičević, Sipović, Pavić (Stanić od 81.) – Hajdarević, Šabanadžović – A. Zec, Ramović (Zajmović), Veselinović (Mujezinović od 62.) – Krpić;

Oleksandriya: Yurii – Mykytsey, Kovalets, Poliarus, Zaporohzan, Luchkevich, Sitalo, Shendrik, Grechishkin, Banada, Dedechko;

Nakon susreta svoje viđenje imao je i strateg Željezničara, Amar Osim:

– Korektna utakmica i ravnopravna. Oni su pokazali neke kvalitete koje mi nemamo i obrnuto. Sigurno dobra provjera, na dobrom terenu s jakim protivnikom, dobrim tempom i mi smo uspjeli parirati. Imali smo problema pred postizanje našeg gola jer su oni napravili pet, šest izmjena i unijeli svježinu, ali mi smo onda na vrijeme postigli gol nakon što je naš golman spasio naš gol. Pobjeda će značiti na samopouzdanju, pobijediti ekipu koja je trećeplasirana nije mala stvar, kazao je Osim.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *