22/09/2024

Danas su u sklopu pripremnog prijateljskog nogometnog susreta snage odmjerili tuzlanski premijerligaš Sloboda i prvoligaš Olimpik iz Sarajeva, te naposlijetku odigrali neriješeno.

 

Sloboda Tuzla – Olimpik Sarajevo 1:1

Sloboda je bolje otvorila meč i u vodstvo od 1:0 došla u 35. minuti pogotkom Vidovića, da bi Olimpik izjednačio na 1:1 u 59. minuti, strijelac je bio Radovac, za ujedno i konačni ishod meča.

Sloboda Tuzla: Vukliš, Beganović, Ignjatović, Adžem, Ivetić, Hadžanović, Alispahić, Husejinović, Smajić, Baraban i Vidović;

Olimpik Sarajevo: Trifković, Stojanović, Uzelac, Pandža, Hiroš, Handžić, Pehar, Osmanović, Milović, Zeba i Kurtović;

Nakon susreta trener Olimpika, Esad Selimović, istakao je da u svakoj utakmici svojih igrača traži napredak i nešto novo.

“Svaka utakmica donosi nešto novo i nešto novo je ono što ja tražim. Najveće mane u ekipi koje vidim želim da u utakmici popravimo. U suštini, mogu biti zadovoljan onim što smo pokazali danas”, istakao je Selimović, pa dodao:

“U fudbalu ništa nije nemoguće. Mi ćemo nastojati raditi ono što je do nas, a to je da idemo svaku utakmicu na pobjedu i da damo sve od sebe. Šta će se desiti to ćemo vidjeti u nastavku prvenstva.”

Svoje viđenje meča imao je i šef struke Slobode, Zlatan Nalić:

“Kao što ste vidjeli nastupili smo s dva različita tima u oba poluvremena. U prvom poluvremenu napravili smo dosta dobrih situacija i zadovoljan sam viđenim. Momčad koja je istrčala u drugom poluvremenu nije se mogla nositi sa sjajnom ekipom Olimpika. Ostaje žal za šansama iz prvog dijela. Moramo malo biti prisebniji u ovim situacijama koje stvaramo”, kazao je Nalić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *