21/09/2024

Sinoć je održana i druga dodjela medalja na EYOF 2019. Na Medal plazi koja je locirana na prostoru Termalne rivijere pored hotela „Hills“ dodjeljene su medalje najboljim sportistima drugog dana.

Na Igmanu u ski trčanju (slobodna tehnika) na 5 km za djevojke, takmičila se 81 djevojka, BiH nije imala predstavnice. Prvo mjesto osvojila je Anja Weber iz Švicarske , nakon nje je Alena Baranova iz Rusije , a treće mjesto i bronzanu medalju je osvojila Njemica Helen Hoffman.

U skijaškom trčanju za muškarce u disciplini slobodno, 7,5 km, prvo mjesto osvojio je Moerk Martin Kirkeberg iz Norveške, srebrnu medalju osvojio je Norvežanin Sandvik Edvard, dok je bronzana medalja pripala Nufer Cla – Ursin iz Švajcarske.

Takmičenje u brzom klizanju prva je završila Rusnakova Petra iz Slovačke i time osvojila zlatnu medalju, srebrna je pripala Filipova Lucia, takođe iz Slovačke, dok je bronzanu medalju osvojila Poljakinja Zych Magdalena. Ove djevojke su se takmičile u disciplini 500m.

U istoj disciplini za muškarce zlatnu medalju osvojio je Krzeminski Mateusz iz Poljske, srebro je osvojio Akar Furkan iz Turske, a bronzana medalja pripala je Bontovics Balazs iz Mađarske.

U takmičenju na Dvorištima iz biatlona za momke, na 7.5 km prvo mjesto je osvojio predstavnik Francuske Eric Perrot, na drugom mjestu i srebrnu medalju dobio je Slovenac Planko Lovro , dok je treće mjesto osvojio Rus Ilia Anisimov.

U disciplini sprint 6km za djevojke u biatlonu, zlatnu medalju osvojila je Boerve Hanna, Norveška, srebro je osvojila Maier Lea iz Švicarske, dok je bronzanu medalju osvojila Gandler Anna iz Austrije.

Mladi austrijski alpski skijaš Joshua Strum osvojio je zlatnu medalju u slalomu.
Druga pozicija i srebrena medalja pripala je Italijanu Manuelu Ploneru, dok je na trećem mjestu završio Lucas Feursten iz Austrije. Sutra se na Jahorini vozi veleslalom za djevojke.

U finalu u disciplini Snowboard Slope style za momke švedski predstavnik Puenter Nick zauzeo je prvo mjesto. Belgijski predstavnik De Sloover Jules plasirao se na drugu poziciju, a Norveški predstavnik Vik Sebastian našao se na 3. mjestu.

U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Annika Morgan iz Njemačke, srebro je uzela Taka Eveliina iz Finske, dok je bronza otišla u Češku, predstavnici Marii Kreisingerovoj.

Zlatnu medalju u brzom klizanju osvojila je Slovakinja Petra Rusnakova s vremenom 44.804.Dok je kod muškaraca najbrži bio poljak Mateuszu Krzeminskom, s vremenom 42.446.

Drugo kolo turnira koji se održava u dvorani “Juan Antonio Samaranch” – Zetra je završeno pobjedom selekcije Rusije protiv selekcije Švicarske, rezultatom
7:1(2:1, 5:1, 7:1).

Drugi današnji meč, Drugog kola turnira koji se održava u dvorani “Juan Antonio Samaranch” – Zetra je završeno pobjedom selekcije Slovačke protiv selekcije Bjelorusije, rezultatom 2:1 (1:0, 0:0, 0:1). Slovačka je povela u 3. minuti prve trećine, golom Faitha.

U posljednjoj trećini, u 9.minuti, Yaruta postiže izjednačujući gol koji je ovoj ekipi omogućio igru u produžecima. Već u drugoj minuti produžetaka Slovačka golom Kaslika, slavi pobjedu u grupi A.

Najbolji igrač selekcije Rusije je Khusnutdinov Marat, a selekcije Švicarske Fabian.
U 19:30 na rasporedu je meč između Slovačke i Bjelorusije.

Na takmičenju u karlingu u grupi A Velika Britanija je pobijedila Dansku 7:3. U grupi B su se takmičile Rusija i Češka, gdje je ubjedljiva pobjeda otišla Rusiji sa rezultatom 7:2, dok je u grupi C Mađarska pobijedila Tursku sa rezultatom 6:2.

Na ceremoniji dodjele medalja na “Medals plazi” ugođaj su upotpunili DJ Dizzy Dee i Adis Škaljo. Zabava na otvorenom će biti organizovana svake večeri dok traje EYOF.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *