21/09/2024

Treće, ujedno i završno, kolo grupne faze hokejaškog turnira na EYOF 2019 koji se održava u dvorani “Juan Antonio Samaranch” u Sarajevu okončano je pobjedama selekcije Bjelorusije protiv selekcije Finske rezultatom 4:2 u okviru grupe A, te Češke Republike nad Švicarskom rezultatom 4:0 u okviru grupe B.

Shodno ovakvim rezultatima poznati su i finalisti turnira, a to su pobjednik grupe A, Bjelorusija, i pobjednik grupe B, Češka Republika, koji će o konačnom pobjedniku turnira i zlatnoj medalji odlučivati, također, u dvorani “Juan Antonio Samaranch, sutra sa početkom u 20 sati.

Mečevi današnjeg programa hokejaškog turnira u okviru EYOF 2019 ponovo su bili dobro posjećeni od strane publike, koja je i danas i večeras u potpunosti ispunila tribinu koja je bila otvorena za gledaoce.

Također, sutra, 14. februara u okviru turnira u hokeju na ledu, u dvorani “Juan Antonio Samaranch”, biće odigrani i mečevi za peto mjesto između trećeplasirane reprezentacije u grupi A Slovačke, i trećeplasirane selekcije iz grupe B, Švicarske, sa početkom u 13 sati, te za treće mjesto i bronzanu medalju između drugoplasirane reprezentacije grupe A, Finske, i drugoplasirane selekcije grupe B, Rusije, sa početkom u 16 sati.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *