21/09/2024

Nakon finalnih takmičenja u hokeju na ledu, karlingu, brzom klizanju, skijaškom trčanju i paralel slalomu, predstoji Ceremonija zatvaranja i poslednja dodjela medalja na EYOF 2019 održanom u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

Ceremonija zatvaranja biće održana večeras ispred Administrativnog centra grada Istočno Sarajevo s početkom u 19 sati i 30 minuta.

Svečanom zatvaranju EYOF-a, čiji su domaćini bili gradovi Istočno Sarajevo i Sarajevo, prisustvovaće predsjednik Vlade RS, Radovan Višković, kao i članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović.

Očekuje se da će zatvaranju EYOF-a prisustvovati zvaničnici RS i BiH, predstavnici gradova organizatora, diplomatskog kora u BiH, nacionalnih olimpijskih komiteta zemalja učesnica EYOF-a i Evropskog olimpijskog komiteta.

Od 18 sati sve posjetioce zabavljaće beogradski bend Van Gogh, a nakon toga uslijediće oficijelni dio ceremonije zatvaranja.

Gašenje olimpijskog plamena planirano je u 20 sati i 12 minuta, a sastavni dio ovog dijela je i predaja zastave narednom domaćinu, a to je Finska, grad Lahti, dok će na samom kraju zabave biti upriličen vatromet i koncert grupe Miligram u 20 sati i 30 minuta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *