21/09/2024

Nogometaši sarajevskog Željezničara su u okviru pripremne utakmice i ujedno generalne probe uoči nastavka prvenstva remizirali sa gradskim rivalom Olimpikom.

Željezničar Sarajevo – Olimpik Sarajevo 0:0
Foto: Armin Herić/fkzeljeznicar.ba

Sarajevski klubovi Željezničar i Olimpik odigrali su danas u Međugorju pripremni prijateljski nogometni susret koji je naposlijetku okončan neriješeno, bez pogodaka.

Ovaj meč Željezničaru je ujedno bio i generalna proba uoči nastavka prvenstva u okviru Premijerlige BiH, dok je Olimpiku poslužio da se dodatno uigra.

Željezničar prvo poluvrijeme: Kjosevski – Stanić, Sipović, Rodin, Bajić – Šabanadžović, Mujezinović – E. Šehić, Ramović (Hajdarević od 46.), Klepač – Zajmović;

Željezničar drugo poluvrijeme: Fejzić – Stevanović, Bogičević, Osmanković, Pavić – Hajdarević, Žerić – A. Zec, Dacić, Veselinović – Krpić;

Olimpik: Trifković, Jusić, Uzelac, Milović, Stojanović, Radovac, Handžić, Pehar, Pandža, Hiroš, Osmanović;

Povodom ovog susreta obratio se i šef struke Željezničara, Amar Osim:

– Malo smo morali planove promijeniti i igrati dan ranije, malo smo drugačija pravila napravili, ekipe izmiješali, nakon dva dana snijega smo došli na nekakvu travu koja nije kvalitetna, ali je trava, te je bliža onome što nas očekuje u prvom kolu. Igrali smo sa dvije različite ekipe gdje je Olimpik u prvom dijelu bio bolji od nas, mi smo se totalno slabo prilagodili na teren, ali dobro. Vidjeli smo kako ne treba igrati na ovakvom terenu što je najvažnija pouka današnje utakmice, kazao je Osim.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *