22/09/2024

Nogometaši tuzlanskih premijerligaša Slobode i Tuzla City danas su na stadionu “Tušanj” u Tuzli odigrali pripremni prijateljski susret, a naposlijetku su do pobjede došli igrači Slobode.

 

Sloboda Tuzla – Tuzla City 1:0

Foto: Facebook/ FK Sloboda Tuzla

U okviru generalne probe pred nastavak prvenstva u okviru Premijer lige BiH nogometaši tuzlanske Slobode rezultatom 1:0 savladali su gradskog rivala Tuzla City.

Jedini i pobjedonosni gol na utakmici postigao je Salihović u 80. minuti, te je Sloboda uspješno odradila generalni test pred nastavak premijerligaške sezone.

FK Sloboda: Vukliš, Beganović, Adžem, Ignjatović, Ivetić, Hadžanović, Alispahić, Husejnović, Smajić, Baraban, Vidović;

FK Tuzla City: Fejzić, Čomor, Bevab, Brekalo, Kojić, Hasanović, Trumić, Šarčević, Hajrović, Zlatković, Ubiparip;

Nakon susreta izjave su dali i treneri oba tima, Slobodan Starčević ispred Tuzla City, i Zlatan Nalić ispred Slobode:

“Možemo reći da smo nakon Ulcinja i dobrih igara došli na Tušanj i većina ovih mladih igrača i novih igrača nije izdržala ni pritisak publike, a ni pritisak premijerligaških igrača. Igrači Slobode su danas bili jako kvalitetni, razigrani i agresivni. Ovaj poraz nam je otvorio oči i mi se do utakmice sa Sarajevom moramo probuditi i pokušati od ovoga što imamo napraviti dobitnu kombinaciju kako bi odigrali, ne samo bolju utakmicu, nego kako bi uspjeli da dođemo do bodova.” – rekao je trener Tuzla City, Slobodan Starčević.

“Ove utakmice prije prvenstva su dosta oprezne. Tako smo i mi danas oprezno ušli u utakmicu, a vjerujem da su i naši protivnici oprezno ušli u ovaj meč. Ove utakmice su uvijek nezgodne zbog povreda. Možemo da budemo zadovoljni rezultatom. Pobijedili smo da tako kažem Slobodinim popularnim rezultatom, ali smo zadovoljni. Zadovoljni smo odrađenim pripremama. Mi smo dosta dobra ekipa, radimo organizovano, imamo dobru atmosferu u ekipi. Smatram da ova ekipa može dosta dobro parirati svim protivnicima. Mislim da se niti u jednoj utakmici nećemo obrukati.” – istakao je strateg Slobode, Zlatan Nalić.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *