21/09/2024

Ove godine često pominjana tema među nogometnim radnicima i ljubiteljima nogometa u BiH jeste reorganizacija Druge lige FBiH, po kojoj bi od naredne sezone trebalo da umjesto četiri grupe Druge lige FBiH, Centar, Jug, Sjever i Zapad, budu samo dvije, Jug i Sjever.

U posljednje vrijeme, a uslijed činjenice da se iz NS FBiH nisu već duži period obraćali klubovima drugoligašima po tom pitanju, pojavio se niz špekulacija vezanih za tu temu, naročito takvih da se od naredne sezone, iako je zvanično najavljeno, ipak, neće dogoditi reorganizacija Druge lige FBiH.

Tim povodom, mi sa portala sportskevijesti.com stupili smo u kontakt sa NS FBiH, te zatražili odgovore vezano za to pitanje, pitanje da li će se ili ne od naredne sezone igrati po novom planiranom sistemu Druge lige FBiH.

Shodno tome, iz kabineta generalnog sekretara NS BiH rečeno nam je da će definitivnu odluku po tom pitanju donijeti Skupština NS FBiH, koja će sjednicu imati u martu mjesecu ove godine, te će sve informacije poslati na adrese klubova aktuelne Druge lige FBiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *