23/09/2024

Upravni odbor drugoligaša NK Krajišnik Velika Kladuša oglasio se saooštenjem za javnost u kojem navodi da je ovom sportskom kolektivu blokiran transakcijski račun zbog pravosnažne presude na iznos od cca 80.000KM, što u nastavku teksta prenosimo u cjelosti:

“Povodom nepovoljne novonastale situacije po NK „Krajišnik“ Velika Kladuša kojem je blokiran transakcijski račun zbog pravosnažne presude na iznos od cca 80.000KM i koja je dovela do bezizlazne situacije, Upravni odbor NK „Krajišnik“ Velika Kladuša izdaje slijedeće

Saopćenje za javnost

Poštovani građani, ljubitelji nogometa, navijači i simpatizeri NK „Krajišnik“ Velika Kladuša ovim putem vas informišemo da je krajem mjeseca februara u klupske prostorije pristiglo Rješenje o izvršenju po pravomoćnoj presudi od Općinskog suda u Bihaću a koja je potvrđena presudom Kantonalnog suda kojim se vrši plijenidba novčanih sredstava sa transakcijskog računa NK „Krajišnik“ i vrši prenos na transakcijski račun tražioca izvršenja, preduzeća „KR Promet“ d.o.o. Polje, Velika Kladuša. S obzirom da na računu nema dovoljno sredstava za namirenje ukupnog potraživanja koje iznosi cca 80.000KM sav budući novac koji pristigne na račun NK „Krajišnik“ za Upravu nije operativan jer je na snazi blokada računa sve do isplate kompletnog iznosa duga po presudi. Na ovaj način Uprava i svi koji su uključeni u najstariji sportski kolektiv u Velikoj Kladuši, dovedeni su u bezizlaznu situaciju, zbog koje ne mogu izvršavati pristigle i buduće obaveze i što će dovesti do potpunog gašenja Kluba. Blokada računa dovela je do situacije da NK „Krajišnik“ nije u stanju da plaća troškove organizacije domaćih utakmica i odlaska na gostovanja i izmiruje obaveze prema trenerima, Savezima i sl. i upitno je da li će NK „Krajišnik“ nastaviti sa takmičenjem u proljetnom dijelu sezone Druge lige FBiH grupa „Zapad“ koje počinje za 10-ak dana.

Inače, radi se o dugu kojeg trenutna Uprava ne želi prihvatiti jer je isti nastao još 2011.godine kada je tadašnji sportski direktor Kluba potpisao Ugovor o zajmu novca sa preduzećem „KR Promet“ d.o.o. Polje i nikada ovom preduzeću nije vraćen pozajmljeni iznos. Nerealno je za očekivati da taj dug trenutna Uprava sanira iz sopstvenog poslovanja koje uopće nije bajno ma kako se kome činilo, a za pomoć ćemo se obratiti i Općinskom organu uprave Općine Velika Kladuša.

Ističemo i da je ovo treća presuda na štetu NK „Krajišnik“ u posljednjih šest mjeseci što nas navodi na zaključak da „neko“ uporno želi da u potpunosti uništi ovaj Klub u čemu ima kvalitetnu podršku sudova i advokata. Prethodne dvije presude su izmirene i radilo se o nešto manjim iznosima, a također i dugovanja NK „Krajišnik“ po tim presudama su iz perioda od 2009. – 2011.godine.

Želimo naglasiti da je NK „Krajišnik“ sa aktuelnim Upravnim odborom na čelu sa predsjednikom Safetom Ćordićem u periodu od dvije godine svog mandata izmirio sve dospjele obaveze.

Nadamo se da će ipak u narednim danima doći do nekih pozitivnih stvari u vezi sa najnovijim slučajem i da će NK „Krajišnik“ i dalje nastaviti sa funkcioniranjem na dobrobit svih nas.

S poštovanjam,

Predsjednik Upravnog odbora NK „Krajišnik“ Velika Kladuša

Safet Ćordić” – navodi se u saopštenju NK Krajišnik Velika Kladuša.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *