09/10/2024
IMG_20190402_011307

Proteklog vikenda odigrani su susreti šesnaestog kola u trećem rangu nogometa u BiH, Drugoj ligi FBiH – grupa Zapad, u kojima su na pet šest mečeva slavili domaći timovi, gosti su u ovom kolu ostvarli jedan trijum, dok se niti jedan duel ovog kola nije završio neriješeno.

Strijelci su u ovom kolu bili neraspoloženi, postigavši ukupno 15 pogodaka na svim mečevima, od toga četiri pogotka na meču u Turbetu, u pobjedi Vlašića nad Rudarom iz Han Bile.

 

 

Iskra Bugojno – Travnik 2:0

Derbi susret ovog kola odigran je u Bugojnu, između Iskre i prvenstvenog lidera Travnika, a Bugojanci su naposlijetku savladali Travničane rezulatom 2:0, i tako dospjeli na treću poziciju prvenstvene tabele, dok je Travnik i pored poraza ostao prvoloplasirani tim na prvenstvenoj tabeli.

https://www.facebook.com/998287580231118/posts/2220599064666624/

 

Krajišnik Velika Kladuša – Sloga Bosanska Otoka 2:1

Foto: Facebook/ Nogometni klub Krajišnik Velika Kladiuša

Duel timova sa istim ovosezonskim ambicijama, amcijama opstnaka u ligi, odigrali su u Velikoj kladuši timovi Krajišnika i Sloge iz Bosanske Otoke, a susret se završio pobjedom Krajišnika rezultatom 2:1, te je shodno tome Krajišnik krenuo prema grupi timova koji čine sredinu prvenstvene tabele, dok je Sloga i pored poraza ostala upravu u sredini prvenstvene tabele.

 

 

Krajina Cazin – Brekovica 78 2:0

Foto: cazin.net

Krajina je na svom terenu u Cazinu dočekala ekipu Brekovice 78 i osvarila pobjedu rezulatom 2:0, zahvaljujući kojoj je Krajina sada u sredini prvenstvene tabele, dok je Brekovica 78 nakon ovog poraza dospjela u grupu timova koji čine donji dio prvenstvene tabele.

 

 

Svi rezultati šesnaestog kola Druge lige FBiH – grupa Zapad:

Tabela nakon šesnaestog odigranog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Zapad:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *