09/10/2024
Čelik-750x350

Kao što smo danas naveli, jučer je NK Čelik Zenica pretrpio hakerski napad, odnosno, zvanična Facebook stranica ovog kluba uzurpirana je od strane nepoznatih počinilaca.

Ipak, NK Čelik je danas dobio novu zvaničnu Facebook stranicu, na kojoj su se iz zeničkog premijerligaša oglasili saopštenjem, koje prenosimo u cjelosti:

“Obavještavamo sve navijače našeg Kluba i ljubitelje fudbala da je u funkciji nova oficijelna stranica NK “Čelik” Zenica na kojoj možete pratiti sve aktuelnosti vezane za klub sa Bilinog polja. Kao što je i poznato javnosti jučer u popodnevnim satima smo imali neovlašteni upad na našu stranicu i nemamo više pristup istoj a razloge i počinioce ovog djela još uvijek istražujemo. Iz dosta razloga smo odlučili da napravimo novu stranicu kluba a jedan od tih da je nemamo glavnu šifru za pristup stranici i moguće je da je baš osoba koja to posjeduje učinila ovo djelo. Isto tako nam je onemogućen pristup i Instagram profilu Kluba i radimo na tome da isti zadržimo, u krajnjem slučaju bićemo primorani napraviti i novi Instagram profil. Web stranica kluba je trenutno u fazi dorade i brzo se očekuje da i ona proradi. Zanimljivo je da se ova neugodna situacija desila baš u trenutku kada Čelik pravi dobre rezultate u svim segmentima rada, slučajno ili namjerno saznaćemo ubrzo. Izvinjavamo se svim pravim i iskrenim navijačima našeg Kluba i svim pravim ljubiteljima fudbala, idemo još jače i bolje.” – navodi se na novoj zvaničnoj Facebook stranici NK Čelik Zenica.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *