09/10/2024
IMG_20190323_200628

Nogometni arbitar Zoran Grbić, inače, sudija sa A liste za Premijer ligu BiH, te arbitar Bojan Maksimović, sudac sa B liste, suspendovani su od strane NS/FS BiH do daljnjeg, te samim tim neće suditi utakmice Premijer lige BiH, iako su prvobitno bili delegirani za predstojeće premijerligaško kolo.

Razlog suspenzije za Grbića i Makimovića jeste niz pogrešaka koje su napravili u derbi susretu 19. kola Prve lige RS između Sloge iz Gornjeg Crnjelova i banjalučkog Borca, inače, susret koji je rezultatski okončan bez pobjednika.

Iako NS/FS BiH nema nadležnost nad takmičenjem u Prvoj ligi RS, ipak su, uslijed žalbe iz OFK Sloga Gornje Crnjelovo, ispitali slučajh, te suspendovali sudiju Grbića i njegovog pomoćnika na tom meču, Maksimovića.

Kada kažemo da NS/FS BiH nema nadležnost nad takmičenjem u Prvoj ligi RS, a ipak su kaznili arbitre koji su sudili meč tog takmičenja, tada se podrazumijeva da su kaznili arbitre koji potpadaju pod njihovu nadležnosti, s obzirom da aktivno sude u ovosezonskom takmičenju Premijer lige BiH, koja potpada pod nadležnost NS/FS BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *