09/10/2024
Untitledsiroki

Danas su odigrani prvi mečevi ovosezonskog polufinala Kupa BiH, a sastali su se Široki Brijeg i TOŠK iz Tešnja, te Sloga iz Gornjeg Crnjelova i Sarajevo.

 

Široki Brijeg – TOŠK Tešanj 2:0

Na stadionu “Pecara” u Širokom Brijegu danas su u okviru prvog susreta polufinala Kupa BiH snage odmjerili premijerligaš Široki Brijeg i Prvoligaš TOŠK iz Tešnja.

Širokobriježani su bolje ušli u susret i u 40. minuti pogotkom Bagarića došli do vodstva rezultatom 1:0, što se ispostavilo i kao ishod prvog poluvremena.

https://www.dailymotion.com/video/x757xh8

U nastavku meča Široki Brijeg postiže još jedan pogodak i ujedno rješava pitanje pobjednika ovog meča, strijelac za relativno miran revanš svog tima u Zenici ponovo Bagarić, igrala se 76. minuta meča.

https://www.dailymotion.com/video/x757zoo

Široki Brijeg je ovom pobjedom napravio veliki korak prema plasmanu u finale Kupa BiH, dok Tešnjacima ostaje nada da u revanšu koji će biti odigran u Zenici ipak mogu napraviti podvig i biti oni ti koji će igrati u finalu najmasovnijeg klupskog takmičenja u BiH.

 

Sloga Gornje Crnjelovo – Sarajevo 1:4

Foto: Facebook/ OFK Sloga Gornje Crnjelovo

Gradski stadion u Bijeljini danas je bio poprište prvog susreta polufinala Kupa BiH između prvoligaša Sloge iz Gornjeg Crnjelova i premijerligaša Sarajeva.

Sarajlije su furiozno ušle u ovaj meč i već nakon trideset i šest minuta imali vodstvo od 3:0, strijelci su redom bili Rahmanović u 13. minuti, Handžić u 28. minuti, te Velkoski u pomenutoj 36. minuti susreta, što je, također, bio i rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu prvobitno je Sarajevo pogotkom Šišića u 48. minuti povelo sa 4:0, da bi Sloga u 68. minuti pogotkom Hadžikadunića smanjila na 4:1 u korist sarajevskog tima, što je, ujedno, bio i konačan rezultat ovog duela.

Ovom ubjedljivom gostujućom pobjedom prvom susretu polufinala Kupa BiH Sarajevo je faktički osiguralo finale Kupa BiH, dok se Sloga, shodno današnjem rezultatu, može zadovoljiti i samim nastupom u polufinalu najsmasovnijeg klupskog takmičenja u BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *