06/10/2024
Untitledkrivaja

Odigrani su susreti dvadeset i petog kola u trećem rangu nogometa u BiH, Drugoj ligi FBiH – grupa Centar, u kojima su na četiri od sedam mečeva slavili domaći timovi, gosti su se radovali na jednom susretu, a dva jedan duela ovog kola okončana su neriješeno.

Strijelci su u ovom kolu bili raspoloženi, postigavši ukupno 27 pogodaka na svim mečevima, od toga čak sedamnaest pogodaka na meču u Maglaju u visokoj domaćoj pobjedi Moševca nad Jedinstvom iz Ljubnića.

Foto: Facebook/ NK Moševac

 

 

Bosna Union Sarajevo – Radnikl Hadžići 0:3

Foto: Facebook/ FK Bosna Union

Interesantan susret ovog kola odigran je u Sarajevu, gdje su se sastali Bosna Union i prvenstveni lider Radnik uz Hadžića, i gdje je tim iz Hadžića ubilježio trijumf rezultatom 3:0, što je nogometašima Radnika bilo dovoljno da i nakon ovog kola ostanu lider prvenstvene tabele, dok je Bosna Union nakon poraza i dalje u gornjoj polovini prvenstvene tabele.

 

 

Borac Jelah – Usora Žabljak 1:0

Foto: Facebook/ Dizajn Plus Sport

U Jelahu su u okviru ovog kola svoj meč odigrali Borac i Usora iz Žabljaka, a susret se na kraju okončao pobjedom Borca rezultatom 1:0, što je rezultat koji tim iz Jelaha ostavlja na drugom mjestu prvenstvene tabele u ovom trenutku, dok je Usora nakon ovog poraza i dalje u sredini tabele ovosezonskog prvenstva.

 

 

Krivaja Zavidovići – Žepče 1:0

Jedan od zanimljivijih mečeva ovog kola odigrali su Krivaja iz Zavidovića i Žepče, a nogometaši Krivaje su slavili pobjedu rezultatom 1:0, što je timu iz Zavidovića bilo dovoljno da ostanu u grupi timova koji čine sredinu prvenstvene tabele, dok je Žepče nakon ovog poraza sada na petoj poziciji prvenstvene tabele.

 

 

Svi rezultati dvadeset i petog kola Druge lige FBiH – grupa Centar:

Tabela nakon dvadeset i petog odigranog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Centar:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *