06/10/2024
59397431_2334615463528866_1762179018024550400_n

Proteklog vikenda odigrani su susreti dvadeset i prvog kola u trećem rangu nogometa u BiH, Drugoj ligi FBiH – grupa Zapad, u kojima su na četiri od šest mečeva slavili domaći timovi, jedan duel je završen neriješeno, dok su se gosti radovali na jednom meču.

Strijelci su u ovom kolu bili raspoloženi, postigavši ukupno 25 pogodaka na svim mečevima, od toga osam pogodaka na meču Brekovici, u remiju između Brekovice 78 i Kiseljaka.

Foto: Facebook

 

 

Travnik – Krajišnik Velika Kladuša 2:1

Foto: Facebook

Efikasan duel ovog kola odigrali su u Travniku ekipe Travnika i Krajišnika iz Velike Kladuše, a susret se završio pobjedom Travničana rezultatom 3:2, te je zahvaljujući tome Travnik ostao lider prvenstvene tabele, dok je Krajišnik nakon poraza i dalje u donjem dijelu tabele ovosezonskog prvenstva.

 

 

Vlašić Turbe – Vitez 2:1

Foto: Facebook

U derbi susretu ovog kola Vlašić je na svom terenu u Turbetu dočekao ekipu Viteza i ostvario pobjedu rezulatom 2:1, te je Vlašić sada drugoplasirani tim prvenstvene tabele, dok je Vitez nakon ovog poraza sada trećeplasirani tim prvenstva.

 

 

Iskra Bugojno – Bratstvo Bosanska Krupa 4:0

Foto: Facebook/ Iskra Bugojno

Interesantan duel ovog kola odigrali su u Bugojnu ekipe Iskre i Bratstva iz Bosanske Krupe, a susret se završio pobjedom Iskre rezultatom 4:0, te je zahvaljujući tome Iskra ostala na četvrtoj poziciji prvenstvene tabele u ovom trenutku, dok je Bratstvo nakon poraza i dalje na samom začelju tabele ovosezonskog prvenstva.

 

 

 

Svi rezultati dvadeset i prvog kola Druge lige FBiH – grupa Zapad:

Tabela nakon dvadeset i prvog odigranog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Zapad:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *