06/10/2024
Untitledsloga

U vikendu za nama odigrani su susreti dvadeset i prvog kola u trećem rangu nogometa u BiH, Drugoj ligi FBiH – grupa Jug, u kojima su na četiri od sedam mečeva slavili domaći timovi, jedan duel je završen neriješeno, dok su se gosti u ovom kolu radovali na dva susreta.

Strijelci su u ovom kolu bili raspoloženi, postigavši ukupno 32 pogotka na svim mečevima, od toga po šest pogodaka na mečevima u Tomislavgradu, u visokoj pobjedi Tomislava nad Neumom, potom u Stocu, u pobjedi Stoca nad Grudama, te u Čitluku gdje je Posušje savladalo domaći tim Brotnja.

Foto: Facebook/ HNK Brotnjo Premier SK

 

 

Bjelopoljac Bijelo Polje – Klis Buturović Polje 1:1

Foto: Facebook/ FK Klis

Interesantan susret ovog kola odigran je u Bijelom Polju, gdje su Bjelopoljac i Klis iz Buturović Polja remizirali rezultatom 1:1, što su ujedno bili bodovi koji su tim iz Buturović Polja ostavili na liderskoj poziciji na prvenstvenoj tabeli, dok je Bjelopoljac nakon ovog remija ostao u sredini prvenstvene tabele.

 

 

Brotnjo Čitluk – Posušje 2:4

Foto: Posusje.net

Derbi susret ovog kola odigran je u Čitluku između Brotnja i Posušja, a tim Posušja je ostvario pobjedu rezultatom 4:2, što je rezultat koji je Posušake ostavio na drugoj poziciji na prvenstvenoj tabeli, dok je Brotnjo nakon poraza sada u sredini prvenstvene tabele.

 

 

Sloga Gornji Vakuf/Uskoplje – Branitelj Mostar 4:1

Efikasan susret ovog kola odigran je u Gornjem Vakufu/Uskoplju, gdje je domaća Sloga savladala Branitelj iz Mostara rezultatom 4:1, što je ekipi Sloge bilo dovoljno da se pozicioniraju u gornji dio prvenstvene tabele, dok je Branitelj nakon poraza ostao na samom začelju prvenstvene tabele.

https://www.facebook.com/hnksloga.ba/videos/428521274614394/

 

 

Svi rezultati dvadeset i prvog kola Druge lige FBiH – grupa Jug:

Tabela nakon dvadeset i prvog odigranog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Jug:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *