06/10/2024
7fe7fc3b27d55c7d3e9593676dcddf3f

Završetkom takmčarske nogometne sezone 2018/19 u okviru Premijer lige BiH veliki broj trenera mogao bi završiti svoje misije u aktuelnim klubovima.

Jedan od njih jeste i šef stručnog štaba višestrukog i aktuelnog prvaka BiH, FK Sarajevo, Husref Musemić, kojem je ugovor sa ovim klubom istekao, a nije poznato da li će isti biti i nastavljen.

Pored Musemića, aktuelni klub mogao bi uskoro napustiti i trener Blaž Slišković, koji je u prethodne tri sezone vodio višestrukog prvaka BiH, Zrinjski iz Mostara, i kome također istekao ugovor sa klubom, te se također ne zna da li će doći do nastavka međusobne suradnje na relaciji trener i klub.

Nadalje, slična situacija je i u Radniku iz Bijeljine, Mladosti iz Doboja kod Kaknja, Krupi, i GOŠK-u iz Gabele, gdje trenerima Mladenu Žižioviću, Elvedinu Beganoviću, Slobodanu Starčeviću, i Stanku Mršiću sa klubovima ugovori ističu krajem ovog mjesecam dok su bez trenera trenutno Čelik iz Zenice, s obzirom na nedavni odlazak Cihata Arslana, i Sloboda iz Tuzle, s obzirom na današnji odlazak Zlatana Nalića.

Od dvanaest klubova koji su u sezoni 2018/19 činili prvenstvo u okviru Premijer lige BiH, važeći ugovor sa klubom i za narednu imaju samo dva trenera, Amar Osim, sa FK Željezničar iz Sarajeva, i Goce Sedloski sa NK Široki Brijeg, dok su Milenko Bošnjaković i Boris Savić ovog mjeseca, i nakon zvaničnog završetka sezone, postali novi treneri Tuzla City, odnosno, Zvijezda 09 Brgule.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *