29/09/2024

Sada već bivši igrač tuzlanskog premijerligaša Slobode, Mehmed Alispahić, novi je igrač Željezničara iz Sarajeva, sa kojim je potpisao je dvogodišnji ugovor.

“Mehmed Alispahić rođen je 24. novembra 1987. godine u Bugojnu. Karijeru je počeo u bugojanskoj Iskri, a potom prešao u Šibenik gdje je igrao s Erminom Zecom i nakon dobrih nastupa uslijedio je transfer u zagrebački Dinamo gdje se zadržao godinu i pol. Nakon Dinama, Mehmed prelazi u Rijeku, a nakon dvije godine dolazi u Sarajevo. Potom je ponovo obukao dres Šibenika, a prošle godine stigao je u Slobodu za koju je u protekloj sezoni odigrao 24 utakmice.

– Imao sam dobru prošlu sezonu, posebno prvi dio. Dolazim u veliki klub i imam velike obaveze kao i svi igrači. Trudit ću se da dam maksimalno sve od sebe i nadam se dobrim partijama. Drago mi je da sam ponovo zajedno s Erminom, treći put u karijeri, nadam se nastavku naše dobre saradnje i jedva čekam trening, kazao je Alispahić.

Bivši A reprezentativac BiH osvojio je titulu prvaka BiH, dva prvenstva Hrvatske i dva trofeja kupa ove zemlje.” – navodi FK Željezničar.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *