20/09/2024

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine bi uskoro trebala dobiti pojačanje na poziciji playmakera u vidu Amerikanca Johna Robersona.

On će u Sarajevo doći 30. juna kako bi riješio papirologiju, upoznao se sa selektorom i osobljem KS BiH, a ukoliko sve prođe u najboljem redu, trebao bi se staviti na raspolaganje selektoru Vedranu Bosniću tokom sljedećeg ciklusa kvalifikacija.

Roberson je prethodnu sezonu proveo u Rusiji, u ekipi Eniseyja gdje je igrao 30 minuta u prosjeku, što je najviše u ovoj ruskoj ekipi, i prosječno je postizao 14.5 poena u prosjeku, bio je drugi strijelac ekipe, a imao je 5.6 asistencija u prosjeku, te dva skoka, 1.6 defanzivnih i 0.4 ofanzivna.

U karijeri je igrao u mnogim evropskim klubovima poput Zlatoroga u Sloveniji, Sodertaljea u Švedskoj, Atomeromua SE u Mađarskoj, Elan Chalona i ASVEL-a u Francuskoj, te Eniseyja u Rusiji.

Ovaj 30-godišnji playmaker će na mjestu naturalizovanog igrača vjerovatno zamijeniti Alexa Renfroea koji je bio posljednji Amerikanac u dresu reprezentacije BiH.

Prije njega naturalizovani igrači u dresu reprezentacije BiH bili su bili DJ Cooper, Zack Wright, JR Bremer, Henry Domercant, te Terrel Castle.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *