24/09/2024

Nogometaši Sarajeva i škotskog Celtica iz Glasgowa večeras su na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu odigrali prvi meč prvog pretkola Lige evropskih prvaka.

Sarajevo – Celtic Glasgow (Škotska) 1:3

Na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu odigran je prvi susret prvog pretkola Lige evropskih prvaka između Sarajeva i škotskog Celtica iz Glasgowa, a ovaj nogometni susret popratila je i ekipa sa portala sportskevijesti.com, čiji su reporteri, dakle, bili na licu mjesta.

Pred više od 25.000 gledalaca na stadionu Sarajevo je dobro otvorilo meč i već u 7. minuti imalo kolosalnu šansu za vodstvo, kada je Ahmetović dubinskim pasom pronašao Hebibovića, koji je pokušao lobovati golmana Celtica Baina, ali je ovaj uspio intervenisati, međutim, u 29. minuti, nakon dva vezana kornera, Sarajevo stiže do vodstva od 1:0, mrežu Celtica pogađa Mirko Oremuš za veliko oduševljenje publike na stadionu.

Ipak pogodak Sarajeva pokazao se kao “alarm” gostima iz Škotske koju u 35. minuti dolaze do poravnanja rezultata na 1:1, strijelac za ujedno i rezultat prvog poluvremena bio je Michael Johnston.

Početkom drugog dijela meča, tačnije, u 51. minuti, Darko Lazić griješi prilikom jednog dodavanja i gosti uzimaju loptu, potom prave brzu akciju i pogotkom Edouarda dolaze do vodstva rezultatom 2:1, i samim tim do potpunog rezultatskog preokreta.

U nastavku susreta, Sarajevo je pokušavalo doći do.poravnanja rezultata, međutim, otvorenu igru kažnjavaju gosti iz Glasgoea, koji u 85. minuti nakon dobrog protiv napada preko Scotta Sinclaira postižu pigodak za vodstvo rezultatom 3:1, što se ispostavilo i kao konačan epilog ovog meča.

Celtic je ovom pobjedom, koja se dogodila iz tri udarca prema golu Sarajeva, praktično već sada osigurao plasman u narednu fazu takmičenja u pretkolima Lige evropskih prvaka, te su svi izgledi da će revanš ovih timova u Glasgowu biti tek formalnost.

Sarajevo je, s druge strane, pokazalo da itekako ima čemu da se nada u predstojećim, po svemu sudeći, susretima trećeg pretkola Evropske lige, gdje će igrati ukoliko budu eliminisani iz pretkola Lige evropskih prvaka.

https://www.dailymotion.com/video/x7cw379

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *