24/09/2024

Nakon završetka meča prvog pretkola Lige evropskih prvaka između Sarajeva i škotskog Celtica iz Glasgowa uslijedila je konferencija za štampu, na kojoj se prisutim medijima obratio šef struke FK Sarajevo, Husref Musemić.

“Rezultatom ne mogu biti zadovoljan. Moji igrači su odigrali jako kvalitetno prvo poluvrijeme, ali u nastavku smo pali. Iz jednog šuta u prvom dijelu smo primili gol, šta je tu je. Protivnik je izuzetno kvalitetan i to je znao da iskoristi”, rekao je Musemić, pa je dodao:

“Mislim da ovo nije naš maksimum, igrači su tek došli sa priprema, ja nemam vagu da mjerim koliko smo spremni. Spornu situaciju kada je oboren Rahmanović ne bi komentarisao. Do revanša bi bio spreman kada bi nam se oporavio još koji igrač. Šerbečić je odigrao sjajan meč iako je došao prije par dana. Oremuš također, jako je kvalitetan igrač i on je došao nedavno tako da ne možemo biti nezadovoljni.”

Nakon konstatacije novinara portala sportskevijesti.com kako Celtic nije nadigrao već isključivo fizičkom spremom savladao Sarajevo, te da li Sarajevo poučeno poukama iz poraza može u revanšu ovih timova uzvratiti istom mjerom, strateg Sarajeva istakao je da samo ukoliko je njegov tim fizički spreman može da se nosi sa ovim protivnikom.

O čemu su razgovarali novinar portala sportskevijesti.com i strateg Sarajeva, poslušajte i pogledajte u video prilogu u režiji našeg portala:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *