23/09/2024

Predstavnici BiH u Evropi, ekipe Zrinjskog iz Mostara i Radnika iz Bijeljine upisale su velike pobjede u prvim susretima prvog pretkola Evropske lige u Skoplju protiv Akademije Pandev iz Sjeverne Makedonije i u Banjaluci Spartak Trnave iz Slovačke, dok je Široki Brijeg na svom terenu poražen od kazahstanskog Kairata.

Akademija Pandev Skoplje (Sjeverna Makedonija) – Zrinjski Mostar 0:3

Zrinjski je već u prvom susretu na Nacionalnom stadionu Toše Proeski u Skoplju pogotcima Hadžića, Mandića, i Govedarice, porazio Akademiju Pandev sa velikih 3:0 i već sada “Plemići” su faktički osigurali prolazak u narednu fazu, gdje ih čeka holandski Utrech.

https://www.dailymotion.com/video/x7d1hea

Radnik Bijeljina – Spartak Trnava (Slovačka) 2:0

Foto: Facebook/ FK Radnik Bijeljina

Ekipa Radnika iz Bijeljine savladala je u Banjaluci ekipu slovačkog Spartaka iz Trnave rezultatom 2:0, strijelci u pobjedi Bijeljinaca bili su Mekić i Đurić, u pobjedi koja otvara vrata naredne runde takmičenja, gdje u slučaju prolaza, Bijeljince čeka bugarski Lokomotiv Plovdiv.

https://www.dailymotion.com/video/x7d1hg8

Široki Brijeg – Kairat (Kazahstan) 1:2

Foto: Facebook/ NK Široki Brijeg

Jedini bosanskohercegovački predstavnik koji je doživio poraz u prvom pretkolu Evropske lige bio je Široki Brijeg, koji je na svom terenu poražen od kazahstanskog Kairata rezultatom 2:1, strijelac za Široki Brijeg bio je Enin, dok je gostima trijumf svojim pogotcima donio Eseola.

https://www.dailymotion.com/video/x7d1ovh

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *