05/10/2024
IMG_20190721_205022

Nogometaši Sarajeva i Zrinjskog iz Mostara večeras su na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu odigrali svoj meč prvog kola Premijer lige BiH za sezonu 2019/20.

Sarajevo – Zrinjski Mostar 1:0

Na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu odigran je prvi susret prvog kola Premijer lige BiH između Sarajeva i Zrinjskog iz Mostara, a ovaj nogometni susret popratila je i ekipa sa portala sportskevijesti.com, čiji su reporteri, dakle, bili na licu mjesta.

Susret je počeo otvorenom igrom oba tima, što je u 11. minuti rezultiralo pogođenim okvirom gola Zrinjskog, konkretno, Šišić je iz redova domaći za malo bio neprecizan, da bi nekoliko minuta kasnije uzvratili i Mostarci, kada domaći golman Kovačević brani stopostotnu priliku Govedarici.

Poslije tih prilika, u većem dijelu prvog poluvremena igralo se između dva kaznens prostora, bez nekih izglednih orilika za postizanje pogodaka, te se i na odmor otišlo pri neriješenom rezultatu, onom početnom.

Na samom početku drugog poluvremena Sarajevo dolazi do pogotka i vodstva rezultatom 1:0, strijelac je nakon dobro izrađene akcije bio Tatar.

Nadstavak meča nakon vodećeg pogotka Sarajeva donosi terensku inicijativu Zrinjskog, čiji igrači ipak nisu uspijevali doći do pogotka i poravnanja.

Naposlijetku se ovaj meč završio trijumfom Sarajeva rezultatom 1:0, što je za domaće izuzetno dobar početak nove sezone.

S druge strane, Zrinjski se nakon poraza sada mora okrenuti novim protivnicima u potrazi za prvenstvenim bodovima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *