07/10/2024
IMG_20190602_133126

Oko četiri stotine navijača mostarskog Veleža prisustvovat će prvenstvenom premijerligaškom gradskom derbiju između Zrinjskog i Veleža u nedjelju, a na stadion pod “Bijelim brijegom” doći će organizovanim prijevozom.

Velež se nakon tri godine vratio u Premijer ligu BiH, a već u drugom kolu ekipa Ibre Rahimića gostuje kod Zrinjskog.

Kako bi gradski derbi protekao u najboljem redu u ponedjeljak je održan prvi u nizu sastanaka predstavnika mostarskih klubova, Grada Mostara i kantonalnog MUP-a.

Grad Mostar aktivno se uključio u organizaciju utakmice te je za pojačane sigurnosne mjere izdvojio 5000 maraka, a za prijevoz gostujućih navijača 3000 maraka.

Iz kantonalnog MUP-a najavili su kako će uz svaku ulaznicu za gostujuće navijače biti evidentirano ime nosioca te ulaznice te da alkoholiziranim i agresivnim osobama neće biti dopušten ulazak na stadion.

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić poručio je kako će svim ljubiteljima nogometa biti omogućeno da uživaju u utakmici i da navijaju za svoje ljubimce, ali da se neće tolerirati incidentno ponašanje.

“Građani Mostara koji nisu ljubitelji sporta i koji ne idu na utakmice ne smiju biti taoci nekih nemilih scena i poduzet ćemo sve da se takve scene izbjegnu.” – poručio je Bešlić, prenosi FENA.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *