06/10/2024
FB_IMG_1564836894826

Kao što smo nedavno pisali, NK Iskra Bugojno više faktički ne funkcioniše, te kako sada stvati stoje, ovaj klub neće ni započeti prvenstvo u okviru Druge lige FBiH – grupa Zapad.

Prvenstvo, inače, počinje za petnaest dana, a u prilog ovoj konstataciji, konstataciji kako Iskra neće ni započeti prvenstvo ide i današnj objava na stranici NK Iskra, u kojoj se navodi u kakvom se stanju trenutno nalazi stadion ovog kluba.

Naime, stadion “Jaklić” je oronuo, koliko se može vidjeti, čak i izgorio ispod centralne tribine, i faktički se raspada, odnosno, nalazi se, na osnovu ponuđenog fotomaterijala, zaista u katastrofalnom stanju.

“Ovako jutros izgleda prilaz našem stadionu Jaklić. Ovdje naša djeca trebaju da treniraju! Šta rade referenti za sport u Općini, šta radi Sportski savez našeg grada? A, da, na turniru su i smješkaju se! Oko stadiona smeće koje se ne kupi već mjesec dana, a na samom stadionu zbog duga isključena električna energija! Ulazak u wc sigurno predstavlja opasnost od različitih bolesti!” – navodi se na stranici NK Iskra Bugojno.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *