06/10/2024
20190803_190554

Odigrane su dvije utakmice trećeg kola Premijer lige BiH, utakmica u Vrapčićima i u Ugljeviku.

Velež Mostar – Čelik Zenica 1:2

Stadion “Rođeni” u Vrapčićima danas je bio mjesto susreta između Veleža iz Mostara i Čelika iz Zenice.

Susret je počeo terenskom inicijativom domaćeg Veleža, koji je u 17. minuti pogotkom Brandaa iz jedanaesterca poveo sa 1:0, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku meča Čelik za samo dvije minute dolazi do potpunog rezultatskog preokreta i vodstva od 2:1, i to pogotcima Huseinbašića u 48. minuti, te Vrhovca u 50. minuti meča.

Do kraja susreta domaćin Velež imao je više od igre, Brandao je pogodio i okvir gola, ali se susret na kraju okončao rezultatom 2:1 u korist zeničkog tima.

Čelik je sa ovom pobjedom sada lider prvenstvene tabele, dok je Velež nakin porazs sada prvenstveni “fenjeraš” bez ijednog osvojenog boda.

Zvijezda 09 Brgule – Mladost Doboj-Kakanj 1:1

Foto: Facebook/ FK Zvijezda 09

Na stadionu u Ugljeviku svoj međusobni susret trećeg kola Premijer lige BiH odigrali su Zvijezda 09 Brgule i Mladost iz Doboja kod Kaknja.

Nakon uvodnog uspitivanja snaga, Zvijezda 09 u 32. minuti pogotkom Đelmića dolazi do vodstva od 1:0, što je bio i epilog prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu, u 64. minuti, Mladost pogotkom Crničkog poravnava rezultat na 1:1, što se kasnije ispostavilo inkao krajnji ishod ovog duela.

Ovom podjelom bodova zadovoljniji mogu biti gosti iz Doboja kod Kaknja, dok je Zvijezda sa samo jednim osvojenim bodom u dosadašnjem toku prvenstva pretposljednji tim prvenstvene tabele.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *