06/10/2024
IMG_20190804_212255

U Sarajevu je odigran derbi meč trećeg kola Premijer lige BiH između Željezničara i Zrinjskog iz Mostara.

Željezničar Sarajevo – Zrinjski Mostar 1:0

Na stadionu “Grbavica” u Sarajevu odigran je derbi susret trećeg kola Premijer lige BiH između Željezničara iz Sarajeva i Zrinjskog iz Mostara, a ovaj nogometni susret popratila je i ekipa sa portala sportskevijesti.com, čiji su reporteri, dakle, bili na licu mjesta.

Prvo poluvrijeme počelo je u obostrano otvorenoj igri, gdje je za nijansu opasniji bio Željezničar, međutim, ni Zrinjski po pitanju prilika nije nimalo zaostajao, ali oba tima u suštini bez konkretne završnice i prave opsnosti po golmane.

Ipak, i pored dopadljivog nogometa, nakon isteka četrdeset i pet minuta mreže oba golmana su mirovale, i na odmor se otišlo pri neriješenom rezultatu, bez pogodaka.

Drugo poluvrijeme krenulo je sa ofanzivom Željezničara, što se Sarajlijama u 60. minutu isplatilo, odnosno, domaći su pogotkom Krpića poveli sa 1:0, za veliko slavlje domaćih navijača.

Željezničar je i nakon vodećeg gola nastavio atakovati prema golu Mostaraca, i imao nekoliko polu prilika za povećanje vodstva, međutim, pogodaka više nije bilo, i susret se završio rezultatom 1:0 u korist domaćih.

Željezničar je nakon ove pobjede ponovo na diobi liderske pizicije na prvenstvenoj tabeli, dok je Zrinjski nakon poraza na začelju tabele.

Tabela nakon tri odigrana kola Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *