07/10/2024
IMG_20190817_211845

Odigrano su još dva susreta petog kola Premijer lige BiH, susreti u Sarajevu i u Banjaluci.

Željezničar Sarajevo – Sloboda Tuzla 2:2

Na stadionu “Grbavica“ odigran je prvenstveni susret između Željezničara iz Sarajeva i Slobode iz Tuzle, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje, i medijski popratila zanimljiv duel.

Željezničar je od samog početka krenuo napadački, što im se isplatilo već u 18. minuti, kada mrežu Tuzlaka za vodstvo od 1:0 pogađa Bogičević.

Ipak, nakon vodstva Željezničara Sloboda je ubrzo uzvratila istom mjerom, odnosno, pogotkom za poravnanje rezultata na 1:1, strijelac je bio Bekrić iz slobodnog udarca u 30. minuti meča.

Nakon toga je uslijedio period igre između dva kaznena prostora, te se činilo da bi se i na odmor moglo otići sa neriješenim rezultatom, međutim, da to tako ne bude pobrinuli su se domaći u 45. minuti, kada Sadiković pogotkom iz slobodnog udarca svom timu donosi prednost od 2:1, za veliko slavlje domaće publike.

Nakon drugog pogotka za Željezničar glavni sudija susreta je odsvirao i kraj prvog poluvremena, koje je, dakle, rezultatski u svoju korist rješio Željezničar.

U nastavku susreta Željezničar je imao terensku inicijativu i vršio pritisak na gol Tuzlaka, međutim u 80. minuti Sloboda je bila tim koji dolazi do pogotka, te poravnanja rezultata na 2:2, strijelac je bio Hodžić.

Poslije drugog gola Tuzlaka Željezničar je pokušavao doći do novog vodstva, međutim, Sloboda se disciplinovano branila, i naposlijetku odbranila, te se susret okončao rezultatom 2:2, odnosno, neriješeno.

Ovom podjelom bodova zadovoljniji mogu biti Tuzlaci, s obzirom da su neporaženi napustili teško gostovanje, dok je Željezničar i nakon remija svejedno ostao prvenstveni lider.

https://twitter.com/i/status/1162818397278822402

Borac Banjaluka – Mladost Doboj-Kakanj 0:0

Na Gradskom stadionu u Banjaluci svoj međusobni susret petog kola Premijer lige BiH odigrali su Borac i Mladost iz Doboja kod Kaknja.

Nakon prvog poluvremena ovog meča mreže oba golmana su mirovale, a mirovale su i do kraja meča, koji se dakle okončao neriješeno i bez pogodaka.

Podjela bodova na ovom meču svakako više pogoduje ekipi Mladosti, dok Borac može da žali da prosutim bodovima na svom terenu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *