07/10/2024
IMG_20190818_200232

Odigrana su i dva preostala susreta drugog kola Prve lige FBiH, i to susreti u Tešnju i u Gabeli.

TOŠK Tešanj – Čapljina 1:0

Na stadionu “Luke” u Tešnju”, pred oko 1.000 gledalaca, danas su u okviru drugog kola Prve lige FBiH snage omdjerili domaći TOŠK i ekipa Čapljine.

Ovaj susret bolje su otvorili Tešnjaci, koji su već u 17. minuti pogotkom Kitanovića iz jedanaesterca poveli sa 1:0, a što je, ispostaviće se bio ne samo ishod prvog poluvremena, već i čitavog ovog meča.

TOŠK je nakon današnje pobjede došao do svoja nova tri boda, te ih sada ima na kontu šest, dok je Čapljina nakon poraza ostala na učinku od jednog boda.

GOŠK Gabela – Sleven Živinice 3:1

Na stadionu “Perica Pero Pavlović” u Gabeli danas su se u okviru drugog kola Prve lige FBiH sastali domaći GOŠK i Slaven iz Živinica.

Gosti iz Živinica su, nakon prvog poluvremena koje je okončano bez pogodaka, bolje otvorili nastavak susreta te pogotkom Salihovića poveli rezultatom 1:0, ali Gabeljani ubrzo pogotkom Kulovića dolaze do poravnanja rezultata na 1:1, a potom pogotcima Mašića u dva navrata dolaze do vodstva od 3:1, i ispostaviće se i do trijumfa tim rezultatom.

GOŠK je tako nakon ove pobjede idealno otvorio prvenstvo u okviru Prve lige FBiH, s obzirom da nogometaši tima iz Gabele sada nakon dva kola imaju maksimalan učinak od šest bodova, dok je Slaven, suprotno, tome, nakon dva prvenstvena kola bez bodova.

Tabela nakon dva odigrana kola u okviru Prve lige FBiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *