06/10/2024
IMG_20190819_220710

U Sarajevu je odigran i preostali susret petog kola Premijer lige BiH, susreti između Sarajeva i Radnika iz Bijeljine.

Sarajevo – Radnik Bijeljina 2:1

Na stadionu “Asim Ferhatović Hase“ odigran je prvenstveni susret između Sarajeva i Radnika iz Bijeljine, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje, i medijski popratila zanimljiv duel.

Susret je počeo terenskom inicijativom Sarajeva, koja se nakon nekoliko obećavajućih napada domaćima isplatila u 30. minuti, kada se i zatresla mreža Bijeljinaca, pogodak za 1:0 u korist aktuelnog prvaka BiH postigao je Velkoski.

Sarajevo je nastavilo sa napadima prema golu Radnika i nakon vodstva, dok se Radnik branio, međutim, do kraja prvog poluvremena rezultat se više nije mijenjao, i na odmor se otišlo pri minimalnom vodstvu, dakle domaćeg tima.

Drugo poluvrijeme je, suprotno većem dijelu prvog, počelo terenskom inicijativom Radnika, što se Bijeljincima u 64. minuti itekako isplatilo, odnosno, postigli su pogodak za poravnanje rezultata na 1:1, strijelac je bio Peco.

Nakon tog gola, ponovo bolja igra Sarajeva, čiji su igrači ponovo krenuli sa atacima prema golu Radnika, što u 78. minuti rezultira novim vodstvom Sarajeva, ovog puta rezultatom 2:1, strijelac gola bio je Šerbečić.

Poslije drugog gola Sarajeva, pa do kraja susreta, više nije bilo nekih izraženih prilika za postizanje pogodaka, te se ovaj duel naposlijetku i završio rezultatom 2:1 u korist domaćeg tima.

Sarajevo je ovom pobjedom došlo na drugu poziciju prvenstvene tabele, uz meč manje u odnosu na aktuelnog prvenstvenog lidera sarajevskog Željezničara, dok je Radnik nakon ovog poraza u donjem dijelu prvenstva.

https://twitter.com/i/status/1163539190975553536

Tabela nakon pet odigranih kola u okviru Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *