07/10/2024
68485176_3239776036047732_3620631484630564864_n

Klub koji se takmiči u petom rangu nogometa u BiH, u Drugoj ligi Tuzlanskog kantona – grupa Jug, NK Rudar Bukinje iz Šićkog Broda, zvanično je u svoje redpove angažovao nogometnog reprezentativca Barbadosa, Kaesona Trencha.

Ovaj 19-godišnji centralni defanzivac po vokaciji u Rudar dolazi iz Kanade, tačnije iz tamošnjeg kluba TFC Academy, kluba koji se takmiči u okviru MLS, i koji je prošle godine igrao finale najjačeg sjevernoameričkog kontinentalnog takmičenja, CONCACAF Lige prvaka.

Prije pomenutog kluba u Kanadi, Trench je nastupao još i na Barbadosu, gdje je bio član Notre Dame SC, dok je za reprezentaciju Barbadosa do sada odigrao tri meča.

Podatak da je jedan reprezentativac neke države došao u klub koji se takmiči u najnižem rangu nogometa u BiH pomalo je i nevjerojatan, o čemu govore i iz samog Rudara, navodeći kako se radi o historijskom momentu za sam klub.

“Istorijski momenat za NK Rudar
Zvanično je potpisan ugovor izmedju Kaeson Trench i NK Rudar.

Ovom svečanom i PRVOM u istoriji kluba potpisu su prisustvovali potpredsjednik Anel Delalić, predsjednik Skupštine Kadir Hajdarević te sekretar Suad Žilić.” – navodi se iz NK Rudar Bukinje Šićki Brod.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *