07/10/2024
IMG_20190823_112150

Na osnovu informacija do kojih dolazimo iz izvora bliskih FK Sloboda Tuzla, Ademir Smajlović više nije sportski direktor ovog tuzlanskog premijerligaša, i njegovu ulogu preuzet će dosadašnji tim-menadžer, Admir Smajić.

Kako nadalje saznajemo, razlog ovakve odluke tuzlanskog kluba krije se u činjenici da su Slobodu ovog ljeta pojačali brojni igrači koji su potom brzo napuštali klub, te samim tim takva praksa nije naišla na blagonaklonost javnosti koja sa posebnom pažnjom prati rad Slobode.

Naposlijetku je uslijed svojevrnog opšteg, ali i medijskog, pritiska reagovao i klub, te promijenio sportskog direktora.

Ovakav scenario u FK Sloboda dao se naslutiti još prije nekoliko dana, kada je nakon prvenstvenog susreta u okviru petog kola Premijer lige BiH, koji su Tuzlaci odigrali sa Željezničarom u Sarajevu, kada je uslijed upita novinara portala sportskevijesti.com o transferima kluba u prethodnim mjesecima šef struke Slobode istakao kako je ranija struka “de facto” dovodila igrače koji nisu dovoljno kvalitetni da bi igrali Premijer ligu BiH.

Razgovor stratega Slobode i našeg novinara o ovoj temi možete poslušati i pogledati u video prilogu u režiji našeg portala:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *