07/10/2024
IMG_20190824_192006

Nakon mečeva u Zenici i Bijeljini, okončana je još jedan duel šestog kola Premijer lige BiH, i to duel u Sarajevu.

Sarajevo – Velež Mostar

Na stadionu “Asim Ferhatović Hase“ odigran je prvenstveni susret između Sarajeva i Veleža uz Mostara, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje, i medijski popratila zanimljiv duel.

Susret je počeo terenskom inicijativom Sarajeva, međutim, Velež je bio tim koji je došao do prvog pogotka i vodstva rezultatom 1:0, strijelac je bio Brandao u 26. minuti.

Nakon vodećeg gola Mostaraca pa do kraja prvog poluvremena igralo se uglavnom između dva kaznena prostora, te se naposlijetku i na odmor otišlo pri minimalnom vodstvu gostiju.

U nastavku susreta Sarajevo je zaigralo znatno bolje, i već u 51. minutu poravnalo rezultat na 1:1, strijelac je bio Šerbečić.

Ubrzo nakon pogotka za poravnanje rezultata, Sarajevo je u 61. minuti postiglo i pogodak za vodstvo rezultatom 2:1, strijelac je bio Handžić.

Poslije vodećeg gola Sarajeva ritam igre na najvećem stadionu u BiH poprilično je i opao, što je pogodovalo domaćima, koji su tako na kraju stigli do pobjede rezultatom 2:1, i do nova tri boda.

Sa nova tri boda Sarajevo je preuzelo lidersku poziciju na prvenstvenoj tabeli, dok je Velež nakon poraza ostao u grupi timova koji čine donji dio tabele.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *