07/10/2024
FB_IMG_1566724124395

Susretima u Širokom Brijegu, Tuzli, i u Mostaru kompletirano je šesto kolo Premijer lige BiH.

Široki Brijeg – Željezničar Sarajevo 3:3

Na stadionu “Pecara” u Širokom Brijegu su se u okviru duela šestog kola Premijer lige BiH sastali domaći Široki Brijeg i Željezničar iz Sarajeva.

Susret ovih rivala počeo je ni manje ni više nego pogotcima, odnosno, Širokobriježani već u 2. minuti pogotkom Enina dolaze do vodstva rezultatom 1:0, da bi već u 6. minuti Željezničar poravnao na 1:1, strijelac gola bio je Krpić.

Ipak, neriješen rezultat nije dugo stajao na semaforu, s obzirom da je Široki Brijeg u 23. minuti pogotkom Jovića iz jedanaesterca došao do vodstva rezultatom 2:1, a onda u 32. minuti pogotkom Kvesića i do 3:1, što je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku susreta slijedi nastavak goleade na “Pecari”, i to prvobitno pogotkom Željezničara u 63. minuti za smanjenje vidstva domaćih na 3:2, strijelac je bio Veselinović, a potom i novim pogotkom sarajevskog tima za poravnanje rezultata na 3:3, strijelac je bio Ermin Zec, što je naposlijetku bio i krajnji epilog ovog zanimljivog meča.

Ovom podjelom bodova zadovoljniji mogu biti u Željezničaru, tim prije što su se vratili iz velikog rezultatskog zaostatka, dok domaći mogu da žale zbog prednosti koju su imali pa na kraju propustili.

Sloboda Tuzla – Zvijezda 09 Brgule 1:0

Stadion “Tušanj” u Tuzli ugostio je u okviru šestog kola Premijer lige BiH ekipe Slobode i Zvijezde 09 Brgule.

Prvo poluvrijeme ovog duela završeno je bez pogodaka, da bi u nastavku susreta Sloboda u 56. minuti došla u vodstvo rezultatom 1:0, strijelac pogotka koji se kasnije ispostavio i kao jedini i pobjedonosni na susretu bio je Maksimović.

Sloboda je nakon ovog trujumfa sada u gornjem dijelu prvenstvene tabele, dok je Zvijezda nakon ovog poraza sada na posljednjoj poziciji u prvenstvu.

Zrinjski Mostar – Borac Banjaluka 4:0

Na stadionu pod “Bijelim brijegom” u okviru šestog kola Premijer lige BiH sastali su se Zrinjski i Borac iz Banjaluke.

Prvo poluvrijeme ovog duela nije ponudilo pogotke, međutim nastavak susreta je već u 47. minuti donio pogodak za vodstvo Mostaraca, strijelac je bio Lendrić.

Samo dvije minute nakon prvog, Zrinjski je postigao i drugi gol za vodstvo rezultatom 2:0, strijelac je bio Čurjurić, da bi u 51. minuti Šovšić svojim pogotkom donio domaćima vodstvo od 3:0, te “de facto” i već tada konačnu pobjedu.

Do kraja susreta Zrinjski je u 92. minuti preko Govedarice došao i do 4:0, što je bio i krajnji ishod ovog susreta.

Zrinjski je ovom pobjedom krenuo prema gornjem dijelu prvenstvene tabele, gdje se unatoč porazu nalazi i ekipa Borca.

https://www.facebook.com/132525100022/posts/10162150335260023/

Tabela nakon šest kola u okviru Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *