06/10/2024
IMG_20190903_182929

U okviru hrupe “B” kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine, večeras su u Sarajevu, na stadionu “Asim Ferhatović Hase”, snage odmjerile ženske nogometne reprezentacije BiH i Malte.

Bosna i Hercegovina – Malta 2:0

Na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu večeras su u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine snage odmjerile ženske nogometne reprezentacije BiH i Malte, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje, i medijski popratila zanimljiv duel.

Prvo poluvrijeme ovog susreta nije bilo naročito sadržajno, i niti jedna od reprezentacija nije imala naročito ozbiljne prilike za postizanje pogodaka, te se i na odmor otišlo pri neriješenom rezultatu, onom početnom, bez pogodaka.

U nastavku susreta nogometna reprezentacija BiH je preuzela terensku inicijativu, što se u konačnici isplatilo u 72. minuti, kada Nikolić pogađa mrežu Maltežanki, za vodstvo rezultatom 1:0, i za veliku radost svojih saigračica.

Nakon vodećeg pogotka i Malta je zaigrala otvorenije, što im se u 80. minuti osvetilo, odnosno, reprezentacija BiH je istrčala dobar kontra napad, koji je naposlijetku u pogodak za vodstvo rezultatom 2:0 pretvorila ponovo Nikolić.

Od drugog gola za selekciju BiH, pa do kraja meča, više nije bilo pogodaka, i ovaj duel se okončao rezultatom 2:0 u korist najboljih bosanskohercegovačkih ženskih nogometašica.

Reprezentacija BiH, nakon ove pobjede, u svojoj kvalifikacionoj grupi sada ima šest osvojenih bodova iz dva meča, dok je Malta nakon ovog poraza i dalje bez bodova.

Nakon susreta izjavu je dala i selektor ženske nogometne reprezentacioje BiH, Samira Hurem:

„Kao što smo i najavili, Malta se pokazala kao teži i kvalitetniji protivnik od Gruzije. To je iskusna ekipa koja je došla sa željom da osvoji bodove. Čestitam svojim igračicama jer bili smo pod pritiskom. Ipak je ovo mlada ekipa, ali pokazali smo da smo bolji i da smo kvalitet. Mlada Sofija Krajšumović je pokazala potencijal. Protiv Gruzije je postigla gol, a danas je takođe odigrala veoma značajnu ulogu po ulasku u igru. Čestitam još jednom igračicama na zasluženoj pobjedi i odličnom otvaranju kvalifikacija.“ – istakla je Hurem.

Tabela nakon dva kola u okviru kvalifikacione grupe “B” za Evropsko prvenstvo 2021:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *