07/10/2024
reprezentacija

Na zeničkom stadionu “Bilino polje” večeras je održana konferencija za medije nogometne reprezentacije BiH, a uoči sutrašnje duela kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine protiv Lithenštajna.

Na konferenciji za medije prisutnima su se obratili selektor nogometne reprezentacije BiH, Robert Prosinečki, te nogometaš Edin Džeko.

“Sigurno je da mi u ovom ciklusu od dvije utakmice samo možemo razmišljati o pobjedu kako ne bi došli u meč lopte u desetom mjesecu. Sutra će igrati onaj sastav o kojem smo i razmišljali. Neće biti mnogo promjena, svi su zdravi. Za tri dana imamo utakmicu i s Armencima, neke igrače ćemo probati ako bude dobar rezultat. Sada su nam najvažniji bodovi, nemamo prava na kiks i sutra očekujemo pobjedu. Nećemo bježati, favoriti smo i vjerujem da će biti dobra utakmica, da ćemo imati samopouzdanje. Ako uđemo kako treba, neće biti problema” – istakao je Robert Prosinečki, te dodao:

“Igramo utakmicu po utakmicu, ali što god da se desi u Armeniji, Finskoj, vi morate pobijediti sve utakmice. U ovom ciklusu moramo dobiti sve da bismo dočekali Finsku u BiH i imali šansu da odlazak. Bilo bi dobro da budu neki neriješeni rezultati uz neke kalkulacije, ali sve to ovisi samo o nama. Ako budemo oni koji jesu uz dvije povrede bit ćemo ti koji će odlučivati ko će otići na Evropsko prvenstvo.”

“Mislim da smo mi mnogo kvalitetniji bili i od Finske ali smo izgubili. Vjerujem da je Finska kvalitetnija od Lihtenštajna, ali da ćemo sutra pobijediti utakmicu. Danas ne smijemo nikoga podcijeniti, svi igraju lopte, i svi moramo dati sve od sebe ne razmišljajući o utakmici o Armeniji. Dosta bodova smo prosuli, svaki bod nam je potreban, a pobjeda protiv Lihtenštajna će nam dati samopouzdanje da u Armeniji odigramo što bolje i donesemo rezultat koji svi hoće.” – rekao je nogometaš Džeko.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *