07/10/2024
IMG_20190905_222236

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ugostila je na stadionu „Bilino Polje“ u Zenici selekciju Lihtenštajna u svom petom susretu u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Bosna i Hercegovina – Lihtenštajn 5:0

Na stadionu “Bilino Polje” u Zenici nogometna reprezentacija BiH ugostila je u okviru petog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine selekciju Lihtenštajna, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje i medijski popratila ovaj zanimljiv susret.

Izabranici selektora Roberta Prosinečkog odlično otvaraju susret i već u 11. minuti dolaze do prednosti od 1:0, strijelac je nakon dobre akcije bio Gojak.

I nakon vodstva, reprezentacija BiH je pritiskala svog protivnika, Džeko je u 25. minuti pogodio okvir gola, međutim, pogodaka do isteka četrdeset i pete minute više nije bilo, i na odmor između dva poluvremena tako se, dakle, otišlo pri rezultatu 1:0 u korist reprezentacije BiH.

Nastavak susreta, tačnije, veći nhegov dio bio je vrlo deprimirajući za domaću publiku u Zenici, te je više od pola drugog poluvremena proteklo bez da je na meču viđena ijedna šansa za gol računajući oba tima.

Ipak, u 80. minuti rezultat na semaforu se promijenio, odnosno, Duljević je pogodio mrežu Lihtenštajna za vodstvo reprezentacije BiH rezultatom 2:0, i za već tada gotovo sigurna tri nova boda.

Ubrzo potom, u 85. minuti, bilo je već 3:0 u korist BiH, strijelac pogotka bio je Džeko.

Tri minuta poslije poslije trećeg, uslijedio je i četvrti pogodak za reprezentaciju BiH i za vodstvo rezultatom 4:0, strijelac je bio Višća.

Minut nakon toga bilo je i 5:0 za BiH, strijelac pogotka bio je Gojak, ujedno svog drugog na meču.

Rezultat od 5:0 u korist reprezentacije BiH ispostavio se naposlijetku i kao krajnji epilog ovog duela, i izabranici Roberta Prosinečkog uknjižili su nova tri boda.

Sa ovom pobjedom i sa tri boda iz ovog meča selekcija BiH je nakon pet odigranih kola svoje kvalifikacione grupe sada na ukupnih sedam bodova, te na trećoj poziciji sa pet bodova zaostatka u odnosu na drugoplasiranu Finsku, te sa osam bodova zaostatka za liderom Italijom.

https://www.dailymotion.com/video/x7k7mri

Tabela grupe “J” kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *