07/10/2024
IMG_20180912_114404

Nogometnoj reprezentaciji BiH je nakon današnjeg poraza u okviru kvalifikacija za Evropsko prventveo 2020. godine u gostima kod Armenije jedino doigravanje Liga nacija – grupa B ostala kao realna šansa da se nađe na smotri najboljih evropskih selekcija naredne godine.

Prema pravilima Lige nacija, ukoliko neke od reprezentacija, u slučaju BiH Lige B, kroz kvalifikacije izbore plasman na prvenstvo Evrope, tada na njihovo mjesto u doigravanju dolaze one reprezentacije učesnice te lige koje su bile što je moguće bolje plasirane u dakle, ovom slučaju Ligi B.

Konkretno, kada bi se u ovom trenutku završile kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, BiH bi u doigravanju Lige nacija – grupa B za protivnike imala reprezentacije Austrije, Švedske, ili Danske, a u ozbiljnim kombinacijama, shodno lošoj situaciji u svojim kvalifikacionim grupama, bile bi još i Češka Rebublika, te Vels.

Postoji još jedna, istina teoretska, mogućnost, a to je da apsulotno sve reprezentacije učesnice prethodnog ciklusa Lige nacija – grupa B izbore plasman na Evropsko prvenstvo kroz kvalifikacije, a tada bi u doigravanje Lige nacija – grupa B bile prekomandovane neke reprezentacije iz Lige nacija – grupa C.

Konačna tabela Lige nacija B 2018/19:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *