06/10/2024
Untitledsloboda

Povodom događanja u proteklom periodu, a vezanih za klub, saopštenjem za javnost oglasio se FK Sloboda Tuzla, što u nastavku prenosimo u cjelosti:

“U četvrtak 12. septembra, održan je zajednički sastanak stručnog štaba, kapitena ekipe, direktora kluba, potpredsjednika UO, te predsjednika Skupštine FK Sloboda.

Na sastanku je analizirana teška finansijska situacija u klubu. Nakon iscrpnog razgovora, zaključeno je da se hitno riješe problemi i obezbijede normalni uslova za rad fudbalerima i stručnom štabu.

Podržan je dosadašnji rad stručnog štaba, istaknuto je primjerno zalaganje igrača u vrlo teškim uslovima. Date su i informacije o planu finansijske stabilizacije kluba do kraja ove i tokom cijele slijedeće godine.

Rukovodstvo kluba i UO su se obavezali na rješavanju situacije u najkraćem roku, kao i izmirenje obaveza do slijedeće utakmice. U ovoj teškoj situaciji razočarali su nas podmukli udari pojedinaca i grupa, te lažnih simpatizera na naš klub. Zauzet je stav da se sve strukture kluba trebaju staviti u funkciju smanjenja takvih negativnih uticaja i pritisaka.

Zahvaljujemo se svim iskrenim navijačima na zaista velikoj podršci i nastojanjima da se sadašnja situacija riješi. Svakako preuzimamo i obavezu u narednom periodu da podijelimo više informacija sa svima koji vole Slobodu o tome šta se čini da se sadašnja situacija poboljša.

Iskreno nam je žao što su se fudbaleri našli u ovoj situaciji, te se obavezuju svi u rukovodstvu kluba da zajedno sa stručnim štabom i fudbalerima prevaziđu sadašnju situaciju u interesu svih, a pogotovo u interesu naše Slobode u godini velikog jubileja.

Na sastanku UO održanog, večeras (13. septembra) data je jednoglasna podrška svim navedenim aktivnostima usmjerenim na rješavanju nastalih problema i stabilizacije kluba.” – navodi se iz FK Sloboda Tuzla.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *