06/10/2024
IMG_20190914_182958

Danas su odigrana tri susreta osmog kola Premijer lige BiH, susreti u Vrapčićima, Zenici, i u Bijeljini.

Velež Mostar – Željezničar Sarajevo 1:1

Na stadionu „Rođeni“ u Vrapčićima odigran je prvenstveni premijerligaški susret između Veleža iz Mostara i Željezničara iz Sarajeva, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje, i medijski popratila zanimljiv susret.

Susret je počeo terenskom inicijativom mostarskog tima, koja se vrlo brzo domaćima i isplatila, s obzirom da je u 25. minuti Brandao pogodio mrežu Željezničara za vodstvo svog tima rezultatom 1:0, i za veliko slavlje domaćih navijača.

Nakon vodećeg gola, Velež je i u nastavku prvog poluvremena stajao bolje na terenu, međutim, izuzev nekoliko polu-prilika, golova više nije bilo, i na odmor se otišlo pri minimalnom vodstvu Mostaraca.

Drugo poluvrijeme počinje terenskom inicijativom Željezničara, što se Sarajlijama isplatilo u 58. minuti kada dolaze do poravnanja rezultata na 1:1, strijelac je bio Bojo.

Od tog trenutka, pa do kraja meča više nije bilo pogodaka, a Velež je susret završio i sa igračem manje, s obzirom da je drugi žuti i automatski crveni karton u 82. minuti dobio Fajić.

Ovom podjelom bodova zadovoljniji mogu biti nogometaši tima iz Sarajeva s obzirom da su zadržali lidersku poziciju na prvenstvenoj tabeli, dok je Velež nakon ovog epiloga meča ostao u grupi timova koji čine začelje prvenstva.

Čelik Zenica – Mladost Doboj-Kakanj 1:0

Foto: Facebook/ Premijer liga BiH

Na stadionu “Bilino polje” u Zenici danas su se u okviru osmog kola Premijer lige BiH sastali Čelik i Mladost Doboj-Kakanj.

Nakon prvog poluvremena mreže oba golmana su mirovale, a u drugom dijelu igre, u 62. minuti, Čelik pogotkom Dilavera dolazi do vodstva rezultatom 1:0, što se kasnije ispostavilo i kao konačan ishod meča.

Čelik je nakon ove pobjede sada šesti na prvenstvenoj tabeli, dok je Mladost pretposljednja.

Radnik Bijeljina – Zrinjski Mostar 1:0

Foto: Facebook/ Premijer liga BiH

Gradski stadion u Bijeljini danas je bio mjesto susreta osmog kola Premijer lige BiH između Radnika i Zrinjskog iz Mostara.

Nakon prvih četrdeset i pet minuta nije bilo pogodaka, da bi u nastavku, u 62. minuti Radnik pogotkom Pece došao do vodstva rezultatom 1:0, a što će se kasnije ispostaviti i kao konačan epilog duela.

Ovom pobjedom Radnik je sada došao do pete pozicije, dok je Zrinjski nakon poraza četvrtoplasirani tim prvenstva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *