06/10/2024
IMG_20190915_201924

Večeras su odigrana preostala dva susreta osmog kola Premijer lige BiH, susreti u Sarajevu, i u Širokom Brijegu.

Sarajevo – Zvijezda 09 Brgule 2:0

Na stadionu „Asim Ferhatović Hase“ u Sarajevu odigran je prvenstveni premijerligaški susret između Sarajeva i Zvijezde 09 Brgule, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje, i medijski popratila zanimljiv susret.

Susret između Sarajeva i Zvijezde 09 počeo je terenskom inicijativom domaćeg tima, koja se Sarajlijama isplatila tek u 42. minuti, kada Mustafić pogađa za vodstvo svog tima rezultatom 1:0, i za radost domaće publike.

Do kraja prvog poluvremena više nije bilo niti vremena niti prilika za nove rezultatske promjene, te se i na odmor otišlo pri minimalnom vodstvu domaćih.

U nastavku meča ponovo bolja igra Sarajeva, koje istu u 53. minuti kruniše drugim pogotkom, strijelac za vodstvo od 2:0 bio je Ahmetović.

Od tog trenutka, pa do kraja meča, Sarajevo je imalo nekoliko prilika za nove pogotke, međutim, rezultatat se ipak više nije mijenjao, te je rezultat od 2:0 u korist Sarajlija bio i konačan na ovom susretu.

Sarajevo je nakon ove pobjede sada drugoplasirano na prvenstvenoj tabeli, dok je Zvijezda 09 nakon poraza ostala posljednja.

Široki Brijeg – Tuzla City 1:3

Foto: Facebook/ NK Široki Brijeg

Na stadionu “Pecara” večeras su se u okviru susretu osmog kola Premijer lige BiH sastali Široki Brijeg i Tuzla City.

Širokobriježani su bolje otvorili susret i pogotkom Marića u 12. minuti poveli sa 1:0, strijelac je bio Marić, da bi Tuzla City u 40. minuti pogotkom Ubiparipa iz jedanaesterca poravnala rezultat na 1:1, za ujedno i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku meča Tuzla City prvobitno u 51. minuti pogotkom Husejinovića dolazi do bodstva rezultatom 2:1, a potom u 62. minuti pogotkom Ubiparipa i do vodstva od 3:1, što se na kraju ispostavilo i kao krajnji epilog meča.

Tuzla City je sa ovom pobjedom i sa nova tri boda na svom kontu sada lider na prvenstvenoj tabeli, dok je Široki Brijeg sa ovim porazom neočekivano na začelju prvenstva.

Tabela nakon osam odigranih kola Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *