29/09/2024

Nogometni klub Brekovica već godinama unazad se takmiči u okviru trećeg ranga nogometa u BiH, u okviru prventsrva Druge lige FBiH – grupa Zapad.

U aktuelnoj sezoni ovaj kluba bilježi seriju dobrih rezultata, te se Brekovica nakon pet odigranih prventvenih kola nalazi na trećoj poziciji, sa samo četiri boda zaostatka za trenutno prvolplasiranim timom Podgrmeča iz Sanskog Mosta.

Da ovi rezultati Brekovice nisu slučajni, pokazatelj je i sam način rada u ovom klubu, što između ostalog podrazumijeva brigu rukovodstva o svojim igračima prvotimcima i njihovim pravima, a naročito je bitno istaći i da Brekovica vodi računa i o svojim najmlađim uzrastima, kojih je u klubu sve više i više.

Također, u ovom klubu vode brigu i o terenu na stadionu “Dubrave”, na kojem klub igra svoje domaće mečeve, kao o osnovnom preduvijetu same igre, a koji je obično, zahvaljujući odgovornim ljudima, u veoma dobrom stanju.

Da li će Brekovica ove sezopne uspjeti ono što nikada ranije u svojoj historiji nije, a to je da izbori plasman u Prvu ligu FBiH, u ovom trenutku teško je reći, međutim, uz ovakav pristup takmičenju sasvim je sigurno da bi u dogledno vrijeme ovaj klub itekako mogao biti konkurentan da izbori plasman i u drugi rang nogometnog takmičenja u BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *