29/09/2024

Željezničar iz Sarajeva i Radnik iz Bijeljune odigrali su svoj međusobni susret u okviru devetog kola Premijer lige BiH, koji je pripao Sarajlijama, a nakon istog uslijedila je konferencija za štampu na kojoj su se obratili treneri oba tima, Amar Osim ispred Željezničara, i Mladen Žižović ispred Radnika.

“Nismo dopustili protivniku da napravi ništa, imali smo kontrolu, krajem prvog i drugo čitavo poluvrijeme. Dobar gol, individualni poduhvat protiv ovako dobre ekipe koji su naši igrači uspjeli napraviti i na kraju zasluženo pobijedili. Potrošili smo puno energije dok nismo postigli prvi pogodak, ali na kraju je najvažnije da pobijedimo.” – istakao je Osim i dodao:

“Jako zahtjevna utakmica prije svega fizički gdje je Radnik nametnuo visok tempo u prvom poluvremenu, pa su u drugom dijelu prilično pali. Mi smo igrali protiv najorganizovanije ekipe koja je došla na Grbavici, neko će se naljutiti, ali Bože moj. Zadali su nam dosta problema u prvom dijelu ritmom, drskošću pozitivnom i tempom. Zabili smo gol iz individualnog bljeska, ali bilo je prilika i pred kraj prvog da neke stvari bolje riješimo. Kada ekipa igra čitavu utakmicu angažovano, onda se to i nagradi. Protivnik je toliko dobar da nije zaslužio da izgubi više od 1:0 tako da je dobro što je ostalo ovako.” – podvukao je Osim.

Nakon upita novinara portala sportskevijesti.com da shodno jednoj trećini odigranog prvenstva u okviru Premijer lige BiH prokomentariše koje timove vidi kao najveće protukandidate u borbi za naslov prvaka, kao i na kojoj poziciji na kraju sezone vidi Radnik, strateg Osim je istakao da Željezničar vidi na liderskoj poziciji, dok Radnik vidi na jednoj od pozicija do petog mjesta.

Kako je protekao kompletan razgovor novinara portala sportskevijesti.com i stratega Željezničara, poslušajte i pogledajte u sljedećem video prilogu u režiji našeg portala:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *