29/09/2024

Nakon što je selektor “A” nogometne reprezentacije BiH, Robert Prosinečki, objavio spisak igrača na koje računa na predstojećim mečevima kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine sa Finskom i Grčkom, uslijedila je i konferencija za štampu na kojoj je selektor odgovarao na pitanja novinara.

“Što se tiče utakmice sa Armenijom bila je to utakmica ispod nivoa ovog tima. Niko nije zaboravio igrati fudbal i svakako da imamo snage da napravimo dobar rezultat. Trkački smo bili na nivou, ali je defanzivac bila jako loša. Čini se da je falilo motivacije, a nismo igrali kao u Ligi nacija kada smo ginuli svi za jednog. Nikakvu ja ponudu nisam dobio. Pojavilo se to na jednom portalu, da nisam odstupio samo zbog poraza nego i interesiranja Kasimpaše. Mogu samo reći da to nije istina. Jajalo je dobar igrač, igra u Serie A i zato je dobio poziv. Hajć je porzna jer i Duljević ima probleme sa povredama još je 14 dana do okupljanja, ostaje da se vidi kako će ko i u kakvom stanju doći.” – istakao je, između ostalog, Prosinečki.

Nakon upita novinara portala sportskevijesti.com da li smatra da postoji deficit na lijevom boku, te da li se razmatra mogućnost poziva za defanzivca i doskorašnjeg “U-21″reprezentativca BiH; Stipu Markovića, kao i doskora standardnog “A” reprezentativca, Sanjina Prcića, Prosinečki je odgovorio da je Eldar Čivić u posljednjim utakmicama bio ponajbolji igrač u timu, ali da tu ima i Seada Kolašinca, kao i to da je Prcić imao dosta “tumbanja” u posljednje vrijeme sa pšromijenom klubova i da je to razlog zbog kojeg nije na spisku.

Kompletan razgovor između novinara portala sportskevijesti.com i selektora “A” reprezentacje BiH, poslušajte i pogledajte u video prilogu u režiji našeg portala:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *