29/09/2024

Proteklog vikenda odigrani su susreti šestog kola u trećem rangu nogometa u BiH, Drugoj ligi FBiH – grupa Sjever, u kojima su na sedam od osam mečeva slavili domaći timovi, niti jedan duel nije završen neriješeno, dok su se gosti radovali na jedom meču.

Strijelci su u ovom kolu bili raspoloženi, postigavši ukupno 26 pogodaka na svim mečevima, od toga šest pogodaka na meču u Kalesiji u ubjedljivoj domaćoj pobjedi Bosne nad Čelićem.

Bosna Mionica – Seona 1:0

Foto: Facebook/ FK Bosna Mionica

Bosna je na svom terenu u Mionici u derbi susretu ovog kola dočekala ekipu Seone i ostvarila pobjedu rezultatom 1:0, te je zahvaljujući tome Bosna sada trećeplasirani tim prvenstvene tabele, dok je Seona unatoč porazu i dalje prvenstveni lider.

Lokomotiva Miričina – Gradina Srebrenik 2:1

Interesantan duel ovog kola odigrali su u Miričini ekipe Lokomotive i Gradine iz Srebrenika, a susret se završio pobjedom domaćeg tima rezultatom 2:1, te je shodno tome Lokomotiva pobjegla sa samog začelja prvenstvene tabele, dok je Gradina nakon poraza i dalje drugoplasirani tim u prvenstvu.

Orahovica 74 – Odžak 102 0:2

Foto: NK Odžak 102

Zanimljiv duel ovog kola odigrali su u Orahovici ekipe Orahovice 74 i Odžaka 102, a susret se završio pobjedom Odžaka102 rezultatom 2:0, te je zahvaljujući tome tim iz Odžaka sada na četvrtoj poziciji prvenstvene tabele u ovom trenutku, dok je Orahovica 74 nakon poraza u sredini tabele nakon ovog kola prvenstva.

Svi rezultati šestog kola Druge lige FBiH – grupa Sjever:

Tabela nakon šestog odigranog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Sjever:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *