29/09/2024

Proteklog vikenda odigrani su susreti šestog kola u trećem rangu nogometa u BiH, Drugoj ligi FBiH – grupa Zapad, u kojima su na tri od pet mečeva slavili domaći timovi, niti jedan duel nije završen neriješeno, dok su se gosti radovali na dva meča.

Strijelci su u ovom kolu bili neraspoloženi, postigavši ukupno 8 pogodaka na svim mečevima, od toga tri na meču u Turbetu, u gostujućoj pobjedi Podgrmeča iz Sanskog Mosta nad Vlašićem.

 Vlašić Turbe – Podgrmeč Sanski Most 1:2

Zanimljiv duel ovog kola odigrali su u Turbetu timovi Vlašića i Podgrmeča iz Sanskog Mosta, a susret se završio pobjedom gostujućeg tima rezultatom 2:1, te je zahvaljujući tome Podgrmeč i dalje lider prvenstvene tabele u ovom trenutku, dok je Vlašić i nakon ovog poraza na posljednjoj poziciji prvenstvene tabele.

Sloga Bosanska Otoka – Iskra Bugojno 1:0

Sloga je na svom terenu u Bosankoj Otoci dočekala Iskru iz Bugojna, a domaći tim je naposlijetku ostvario trijumf rezultatom 1:0, te je shodno tome Sloga nakon ovog kola sada drugoplasirani tim prvenstvene tabele, dok je Iskra nakon poraza sada u donjem dijelu tabele aktuelnog prvenstva.

Novi Travnik – Radnik Donji Vakuf 1:0

Interesantan susret duel ovog kola odigrali su u Novom Travniku ekipe Novog Travnika i Radnika iz Donjeg Vakufa, a susret se završio pobjedom Novog Travnika rezultatom 1:0, te je shodno tome tim Novog Travnika nakon ovog kola petoplasirani tim prvenstvene tabele, dok je Radnik sada šesti na tabeli aktuelnog prvenstva.

Svi rezultati petog kola Druge lige FBiH – grupa Zapad:

Tabela nakon petog odigranog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Zapad:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *